Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Tarhaneilikat

(Trädgårdsnejlika)

Dianthus

Tarhaneilikat Dianthus, läheltä Tarhaneilikat Dianthus

Ahkerasti kukkiva ja kestävä tarhaneilikka on helppohoitoinen kesäkukka kukkapenkkeihin, ruukkuihin ja parvekelaatikoihin. Kasvit kukkivat toukokuusta syyskuulle. Kerrottujen tai yksinkertaisten kukkien värivalikoima on laaja.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

15-30 cm

Värit:

Punainen Tummanvioletti Ruusunpunainen Lila Valkoinen Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Tarhaneilikat Dianthus, läheltä Tarhaneilikat Dianthus

Pystykasvuisia ja mätästäviä, 15-30 cm korkeita, kesäkukkia. Lehdet ovat pitkät ja kapeat ja niiden väri vaihtelee tummanvihreästä harmaanvihreään. Kukat voivat olla yksinkertaiset tai kerrannaiset ja ne ovat ripsureunaiset.

Väri vaihtelee valkoisesta keltaiseen, oranssiin, punaiseen, vaaleanpunaiseen, lilaan sekä kirjavaan lajikkeesta riippuen. Tuoksu vaihtelee lajikkeen mukaan. Rentoversoinen lajike, riippaneilikka, sopii myös amppeliin.

Helppohoitoinen aurinkoisen paikan kasvi, joka sietää sadetta ja syksyllä kohtalaisen hyvin halloja. Se menestyy myös puolivarjossa. Kasvualustaksi sopii ilmava ja runsasravinteinen Kekkilä Kesäkukkamulta. Tarhaneilikat istutetaan 20-30 cm välein.

Pitävät säännöllisestä kastelusta ja lannoituksesta miedolla Kekkilä Kesäkukkaravinne-liuoksella. Annetaan hieman kuivahtaa kastelujen välillä.

Kuihtuneet kukat poistetaan varsineen.

Kasvin voi talvettaa viileässä ja valoisassa paikassa.

Kestävä leikkokukka

Etsi