Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Tarhatähtisilmä

(Stjärnöga )

Osteospermum Ecklonis-lajikkeet

Tarhatähtisilmä Osteospermum Ecklonis-lajikkeet, lila Tarhatähtisilmä Osteospermum Ecklonis-lajikkeet, keltainen

Säänkestävä tarhatähtisilmä on erinomainen kesäkukka, joka sopii ruukku- ja ryhmäkasvi-istutuksiin. Kukat ovat hyvin selkeänmuotoiset ja kauniit, yleensä tummansinertävin keskustoin. Lehdet ovat kiiltävät ja tummanvihreät.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20 - 50 cm cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Lila Valkoinen Keltainen

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Tarhatähtisilmä Osteospermum Ecklonis-lajikkeet, lila Tarhatähtisilmä Osteospermum Ecklonis-lajikkeet, keltainen

Tähtisilmä on tiheä ja pysty, pensasmaisesti kasvava 20-50 cm korkea kesäkukka. Pitkien kukkaperien päässä ovat päivänkakkaraa muistuttavat, suuret kukat. Kukat voivat olla valkoisia, keltaisia, punertavia tai violetteja.

Upeimmillaan kukinto on aurinkoisella säällä. Tarhatähtisilmä kukkii kauan, kesäkuusta syyskuulle. Kukinnassa voi olla tauko keskikesällä.

Tarhatähtisilmä viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla. Se kestää tuulisen ja paahteisenkin paikan. Tähtisilmälle sopii mullaksi tuore, runsasravinteinen multa, kuten Kekkilä Kesäkukkamulta. Tarhatähtisilmät istutetaan 20-30 cm välein.

Tähtisilmää kastellaan ja lannoitetaan säännöllisesti Kekkilä Kesäkukkaravinteella. Tähtisilmä sietää hetkellistä kuivuutta. Kuihtuneet kukat kannattaa poistaa, näin jaksaa kukkia pitkälle syksyyn. Kasvi kestää pieniä yöpakkasia.

Etsi