Hyppää sisältöön
Perennat

Tarhaukonhattu

Aconitum x cammarum

Tarhaukonhattu Aconitum x cammarum

Tarhaukonhattu on komea ja kestävä perinneperenna. Tarhaukonhattu on vankkavartinen ja kasvaa 80–150 senttimetriä korkeaksi. Siniset, valkoiset tai sinivalkoiset kypäränmuotoiset, pitkäperäiset kukinnot ovat pitkinä terttuina varsien latvoissa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

80-120 cm

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Tarhaukonhattu Aconitum x cammarum

Tarhaukonhattu on maamme vanhimpia puutarhakasveja. Vaatimaton ja helppohoitoinen kasvi on hyvä kasvi perennaryhmien taustalle ja luonnonmukaiseen puutarhaan. Kasvi kukkii runsaasti heinäkuusta syyskuuhun. Se leviää nopeasti ja kasvaa kookkaaksi, pystykasvuiseksi kasvustoksi.

Kasvin lehdet ovat tummanvihreitä, kiiltäviä, sormijakoisia, kapealiuskaisia ja tiheäkarvaisia. Versot ovat tummanruskeat. Se on erittäin talvenkestävä ja se säilyy kasvupaikallaan jopa vuosikausia. Koko kasvi on myrkyllinen, pienikin syöty määrä on kuolettava.

Viihtyy auringossa tai puolivarjossa, tuoreessa ja runsasravinteisessa puutarhamaassa. Sopiva multa istutukseen on Kekkilä Perenna- ja Ruusumulta. Taimet istutetaan 50 cm välein.

Keväisin kasvusto kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Syksyisin annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ vahvistaa kasvin juuristoa talvea varten ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.

Korkea kasvusto saattaa tarvita tuentaa. Kasvia kastellaan kuivina kausina, sillä se jää muuten kitukasvuiseksi. Varret leikataan kukinnon jälkeen. Se lisätään jakamalla syksyllä tai varhain keväällä. Kasvia voi jakaa muutaman vuoden välein.

Kasvia käsiteltäessä iho on hyvä suojata.

Kestävä leikkokukka ja hyvä kimalais- ja perhoskasvi.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.