Hyppää sisältöön
Koristepuut

Terijoensalava

Sali x fragilis ’Bullata’

Terijoensalava Salix fragilis ’Bullata’ Kekkilä

Terijoensalava on luonnostaan pallomaisen latvuksen kasvattava, nopeasti varttuva pajukasveihin kuuluva koristepensas. Kokoluokaltaan sen voisi ajatella puuksi. Terijoensalava kasvaa kookkaaksi ja leveäksi, se tarvitseekin leveän latvuksensa vuoksi runsaasti tilaa ja valoa.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

500-1000 cm

Värit:

Keltainen Vaaleanvihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Kasvuvyöhyke:

I-VI(VII)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Terijoensalava Salix fragilis ’Bullata’ Kekkilä

Maisevaa kauniisti pehmentävä terijoensalava kasvaa ainakin 5-10 metriä korkeaksi ja yhtä leveäksi. Runko on lyhyt ja vahva. Kasvutapa on tiheä ja terijoensalava antaakin hyvän suojan. Lehdet ovat kiiltäviä, 6–15 cm pitkiä ja kapeansuikeita. Erityistä syysväriä pensaalla ei ole. Se kukkii toukokuussa, pienin keltaisin, melko huomaamattomin norkkokukin. Vahvan ja laajan, veteen hakeutuvan juuriston vuoksi puuta ei voi istuttaa lähelle viemäreitä eikä vesijohtoja. Kestävä ja terve menestyy kasvuvyöhykkeillä I-VI (VII).

Se kasvaa tuuheaksi ja kauniin muotoiseksi valoisalla ja puolivarjoisalla kasvupaikalla. Ravinteikas ja kostea kasvupaikka takaa hyvän kasvun. Se sopii hyvin esimerkiksi veden äärelle. Sopiva multa on Kekkilä Puu- ja pensasmulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Istutusväli on 5-7 metriä.

Ensimmäisinä kasvuvuosina voi keväisin kalkita Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoittaa Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Vanhemmiten se pärjää luonnonlajien tapaan ilman lisäravinteita.
Pensasta ei tarvitse pyöreään muotoon saamiseksi leikata. Vanhemmiten poistetaan latvuksen kuivia oksia. Sitä ei kannattaisi katkaista rungosta sen madaltamiseksi, sillä kasvi kasvattaa silloin runsaasti heikkoja vesiversoja ja jää lyhytikäiseksi.

Etsi