Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Thaumatophyllum spruceanum

Thaumatophyllum spruceanum

Thaumatophyllum spruceanum on näyttävälehtinen ja kookas trooppinen kasvi. Lehdet sijaitsevat ylhäällä lehtivarren päässä, ja niillä on kokoa 20 – 40 cm, joten tämä kasvi kääntää katseita.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100-250 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Thaumatophyllum spruceanum kuului aiemmin köynnösvehkoihin (Philodendron), mutta on siirretty uuteen kasvisukuun Thaumatophyllum. Tälle kasville on tyypillistä mangrovemainen juuristo. Ajan kanssa kasvi kasvaa, jolloin esiin tulee runkomaisuutta. Kasvi myös leviää leveyssuunnassa, joten tämä kasvi ei ole kaikkein kapeimmille paikoille sopiva vaihtoehto. Kasvi kasvaa kookkaaksi, pensasmaiseksi.

Thaumatophyllum spruceanum kasvaa Etelä-Amerikan trooppisissa metsissä, joissa maaperä on hapan. Kasvin voi istuttaa Kekkilä Viherkasvimullan ja Kekkilä Hortensiamullan sekoitukseen. Multaan voi myös lisätä ilmavuuden lisäämiseksi Kekkilä Orkideamultaa tai Kekkilä Ruukkusoraa.

Thaumatophyllum spruceanum menestyy valoisassa hajavalossa. Kasvata siis valoisassa, hajavalon paikassa. Huoneenlämpötila on sille sopiva olosuhde. Talvella kasvi hyötyy kasvivalosta.

Kastele kerran noin kerran viikossa, riippuen kasvatuspaikan valo- ja kosteusolosuhteista. Multa saa kevyesti parin kolmen sentin syvyyteen asti kuivahtaa, ennen uutta kastelua. Vähennä kastelua vähän talviaikana. Jos käytät kasvivaloa, on kastelun tarve silloin lähellä normaalia, kasvukauden aikaista.

Lannoita kasvukaudella keväästä syksyyn säännöllisesti Kekkilä Viherkasviravinteella tai Kekkilä luonnonmukaisilla Kasviravinnepuikoilla.

Tarkkaile kasvia säännöllisesti mahdollisten kasvinesteitä imevien tuholaisten osalta. Mitä varhaisemmin reagoit, sitä helpompaa on tuholaisten torjunta.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.