Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Tuoksupielus

(Strandkrassing)

Lobularia maritima

Tuoksupielus Lobularia maritima

Nopeakasvuinen 10-20 cm korkeanpeittävän kasvuston muodostava reunuskasvina käytettävä kesäkukka. Se kukkii uutterasti valkoisin, vaaleanpunaisin tai lilan värisin kukin. Kukat ovat voimakkaan hunajantuoksuiset.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

10-20 cm

Värit:

Ruusunpunainen Lila Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Tuoksupielus Lobularia maritima

Kasvi on mätästävä, puolipallomainen kasvusto. Pienet lehdet ovat raikkaanvihreät ja suikeat. Pienet kukat muodostavat puolipallomaisia kukintoja, jotka peittävät kasvuston. Kasvi kukkii kesäkuulta syyskuulle ja houkuttelee makealla tuoksullaan perhosia.

Sopii reunakasviksi ruukkuihin, amppeleihin, parvekelaatikoihin ja kukkapenkkeihin, täydennykseksi kivikkoryhmiin tai korkeiden perennojen alle.

Voimakkaasti tuoksuva kukinta jatkuu pitkälle syksyyn aurinkoisilla paikoilla, mutta keskikesällä se viihtyy parhaiten puolivarjossa. Se kestää myös pientä hallaa.

Kasvi viihtyy tuoreessa, runsasravinteisessa mullassa ja hiekkaisessa mullassa. Sopiva multa ruukkuistutuksiin on Kekkilä Kesäkukkamulta ja kukkapenkeissä Kekkilä Puutarhamulta. Tuoksupielukset istutetaan 10-20 cm välein.

Kasvia kastellaan tasaisesti, etenkin aurinkoisella kasvupaikalla. Se ei pidä kuivahtamisesta. Kasvustoa lannoitetaan kastelun yhteydessä säännöllisesti Kekkilä Kesäkukkaravinteella kerran viikossa.

Ränsistynyt kasvi saadaan kukkimaan uudelleen, jos se latvotaan kasvun puolivälistä. Kuihtuneita kukintoja ei tarvitse välttämättä poistaa.

Etsi