Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Valkokletra ’Hummingbird’

Clethra alnifolia

Valkokletra on hurmaava loppukesällä tuoksuvin kukin kukkiva koristepensas. Kukat voivat olla lajikkeesta riippuen valkoiset tai hennon vaaleanpunaiset.

Valkokletra on hurmaava loppukesällä tuoksuvin kukin kukkiva koristepensas, joka sopii hyvin istutettavaksi happaman maan pensaiden, kuten alppiruusujen, hortensioiden ja atsaleoiden kanssa. Kukat voivat olla lajikkeesta riippuen valkoiset tai hennon vaaleanpunaiset.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100 cm

Värit:

Ruusunpunainen Valkoinen

Kukinta-aika:

Loppukesä

Kasvuvyöhyke:

Suojaisat paikat I-kasvuvyöhykkeellä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Valkokletra on hurmaava loppukesällä tuoksuvin kukin kukkiva koristepensas. Kukat voivat olla lajikkeesta riippuen valkoiset tai hennon vaaleanpunaiset.

Valkokletra sopii suojaisille paikoille puolivarjoon. Se viihtyy happamassa maassa, joka on kosteahkoa, mutta vettä läpäisevää, tuoretta, humuspitoista ja ravinteikasta. Sopiva multa on happaman maan kasveille sopiva Kekkilä Havu- ja rodomulta.

Valkokletra on pääosin helppohoitoinen, mutta meillä hieman talvenarka ja versoja voikin paleltua kovina pakkastalvina. Talvenkestävyyttä voi parantaa syksyllä annettavalla Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella. Pensas kuitenkin kukkii toisen vuoden versoilla, joten kannattaa odotella rauhassa kevään kulumista ja miten valkokletran kukinta etenee. Vanhaa risuuntunutta pensasta voi uudistaa poistamalla vanhimpia oksia. Pääsääntöisesti valkokletra saa kasvaa taudeilta ja tuholaisilta rauhassa.

Valkokletraa voi lisätä myös pistokkaasta.

Etsi