Hyppää sisältöön
Perennat

Valtikkanauhus

Ligularia przewalskii

Valtikkanauhus Ligularia przewalskii kukka

Valtikkanauhus on jättiperenna, johon siroutta tuovat kapeat kukinnot ja voimakkaasti liuskoittuneet lehdet. Kullankeltaiset kukkatähkät ovat pitkiä ja ne kukkivat heinä-elokuussa. Valtikkanauhus on erittäin kestävä perenna.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

150 cm

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Valtikkanauhus Ligularia przewalskii kukka

Valtikkanauhus on kaunis omassa ryhmässään tai suuremmissa perennaistutuksissa esim. tausta- tai keskuskasvina. Se on erinomainen valinta vesiaiheiden yhteyteen. Kasvin avulla saa helppohoitoisia ryhmiä puolivarjoon, seinustoille ja muille paikoille, johon lumi talvella kasaantuu.

Kasvi kasvaa 120-180 cm korkeaksi. Parhaiten valtikkanauhuksen tunnistaa syvään sormiliuskaisista tummanvihreistä lehdistä. Lehdet voivat olla 50-70 cm kokoiset. Kukkavarret ovat lähes mustia. Nauhusten joukossa valtikkanauhukset ovat aikaisimpia kukkijoita.

Viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisalla kasvupaikalla. Se vaatii viihtyäkseen runsaasti kosteutta. Kasvit viihtyvät runsasravinteisessa, syvämultaisessa maassa, jossa kosteus pysyy. Ei kuitenkaan siedä kuivuutta. Sopiva multa istutukseen on Kekkilä Perenna- ja Ruusumulta.

Taimiväli on 50 cm.

Kasvi on helppohoitoinen. Keväisin se kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Poutakausina kastellaan tarpeen vaatiessa.

Kukintovanat leikataan kukinnan jälkeen ja koko kasvi läheltä maan pintaa syksyllä.

Kasville tarpeetonta jakamista vältetään, sillä se viihtyy parhaiten saadessaan olla rauhassa.

Sopii leikkokukaksi.

Etsi