Hyppää sisältöön
Luonnonkasvit

Verikurjenpolvi

(Blodnäva)

Geranium sanguineum

Verikurjenpolvi Geranium sanguineum Verikurjenpolven Geranium sanguine kukka

Erittäin kauan kukkiva ja hyvin kestävä verikurjenpolvi kasvaa luonnonvaraisena maassamme kedoilla ja kallioiden koloissa. Pitkät, rennot versot peittävät tehokkaasti maanpinnan. Kapealiuskaisesta lehdistöstä tulee syksyllä kauniin tummanpunainen.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

25 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Lila Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Verikurjenpolvi Geranium sanguineum Verikurjenpolven Geranium sanguine kukka

Verikurjenpolvi on erittäin pitkään kukkiva ja kauniinmuotoinen perenna aurinkoon ja kivikoihin. Se on parhaita ryhmä- ja maanpeiteperennoja, sillä se on näyttävä koko kasvukauden. Kasvutapa on tiheä ja lamoava.

Lehdet ovat tummanvihreitä ja liuskoittuneita ja varret karvaisia. Juuristo on voimakas. Kasvusto kasvaa 25-30 cm korkeaksi, ’Nanum’-lajike vain 15 cm korkeaksi. Purppuranpunaiset 4 cm leveät kukat ovat yksinkertaiset. Lajikkeista löytyy myös vaaleanpuna- tai valkokukkaiset lajikkeet. Verikurjenpolvi kukkii kesäkuusta syyskuuhun.

Verikurjenpolvet viihtyvät aurinkoisella kasvupaikalla kuivassa, hiekkaisessa, kalkkipitoisessa ja tuoreessa maassa. Kasvualusta voi olla vähäravinteinen. Verikurjenpolvet voi istuttaa Kekkilä Perenna- ja ruusumultaan tai Kekkilä Puutarhamultaan. Kasvualustaa voi jatkaa sekoittamalla siihen puhdasta hiekkaa, esimerkiksi Kekkilä Leikkihiekkaa. Taimien istutusväli on 35 cm.

Verikurjenpolvi on helppohoitoinen. Keväisin kasvustot voi kalkita Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoittaa miedosti Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Kasvustot voi tarvittaessa jakaa 4 vuoden välein.

 

 

Etsi