Hyppää sisältöön
Yrtit ja vihannekset

Vihannestatar

(Korianderpilört)

Persicaria odorata

Vihannestatar Persicaria odorata

Vihannestatar on tatarkasvi, jota viljellään yrttikasvina. Sitä kutsutaan myös vietnamilaiseksi korianteriksi, sillä sen maku muistuttaa lehtikorianteria, mutta on raikkaampi ja miedompi. Vihannestatar on nopeakasvuinen yrtti.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

15-30 cm

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Vihannestatar Persicaria odorata

Tatarkasveihin kuuluvana vihannestatar on elinvoimainen yrttikasvi. Se kasvaa 15-30 cm korkeaksi. Lehdet ovat n. 5 cm pituisia, päältä tummanvihreän-pähkinänruskean kirjavia ja alta burgundinpunaisia. Versot ovat nivelikkäät. Sitä voidaan kasvattaa ruukkuyrttinä, avomaalla tai kasvihuoneessa.

Se on itämaisen keittiön maustekasvi, jota voi käyttää liha, kana- ja kalaruoissa, salaateissa ja keitoissa.

Se on kotoisin trooppisilta ja subtrooppisilta alueilta, joten se pitää valoisasta ja aurinkoisesta, lämpimästä ja kosteasta kasvupaikasta. Suomessa se menestyy kesän ulkona, talvet huoneenlämmössä ikkunalaudalla. Kasvualustan tulee olla läpäisevää ja keskiravinteista. Ruukkuistutuksissa käytetään Kekkilä Luonnonmukaista yrttimultaa, avomaalla ja kasvihuoneen penkeissä Kekkilä Puutarhamultaa. Taimet istutetaan 20-30 cm välein.

Hallanarka, joten se istutetaan ulos vasta yöhallojen mentyä. Se kastellaan säännöllisesti ja lannoitetaan Kekkilä Luonnonmukaisella lannoitteella. Kasvista voi kerätä lehtisatoa mausteeksi pitkin kesää.

 

 

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.