Hyppää sisältöön

Kekkilä 100 vuotta

Kekkilän juuret ovat syvällä suomalaisten puutarhoissa. Kekkilän tarina alkoi rohkean ja uutteran miehen, Mikko Jortikan, intohimosta kukoistaviin puutarhoihin, kasvien hyvinvointiin sekä maukkaisiin satoihin. Mikon perintö elää – me Kekkilässä kehitämme ja valmistamme edelleen tinkimättömällä ammattitaidolla kasvualustoja, lannoitteita ja muita tuotteita kotipuutarhureille, ammattiviljelijöille ja viherrakentajille. Kasvattamisen ilo kantaa, kun rakennamme kestävämpää huomista.

Vuonna 2024 Kekkilä täyttää 100 vuotta

Vuonna 2024 juhlimme ympäri Suomea suomalaista puutarhakulttuuria sekä Kekkilän pitkää historiaa. Tältä sivustolta voit lukea Kekkilän vaiheista ja tutustua miten kotipuutarhanhoito sai alkunsa.

Puutarhaunelmat todeksi -kilpailu

Vuonna 2024 haluamme kannustaa kaikkia näyttämään toteutuneet puutarhaprojektinsa kuvin. 21.3.-31.8.2024 aikana arvomme yhteensä 50 pienempää tuotepakettia sekä yhden isomman 1000 euron arvoisen pääpalkinnon isoille tai suurille toteutuksille. Toteutunut puutarhaunelma voi olla vaikka loistelias kukkapenkki, vehreä parveke, rönsyilevä kasvihuone tai vain yhden sisäkasvin hankinta. Kisan tarkoitus on jakaa omia luomuksia ja kannustaa muitakin unelmoimaan kasveista ja puutarhoista. Lisätietoa kisasta löydät tältä sivustolta vuoden 2024 aikana.

Kekkilä 100 vuotta logo

Kekkilä sai alkunsa intohimosta puutarhoihin

Kekkilän lannoitteiden taustalla oli Mikko Jortikan ajatus ja tutkimustyö kasvien erilaisista ravinnetarpeista. Hän alkoi kehittää ja valmistaa lannoiteseoksia, joita oli tarkoitus käyttää vain omilla tiluksilla. Ennen pitkää Kekkilässä käyneet lähialueen puutarhurit kuitenkin pyysivät, että isäntä ryhtyisi valmistamaan lannoiteseoksia myös heille. Kekkilä perustettiin 1924.

Kekkilän historia

Suomalaisen puutarhakulttuurin ja Kekkilän synty

Kekkilän historia kulkee käsi kädessä suomalaisen puutarhakulttuurin kehityksen kanssa. Tarina alkaa 1920-luvulta, yhden miehen ja perheen intohimosta – uudenlaisista ajatuksista, tavoista kasvattaa, viljellä ja hoitaa puutarhaa.

Lue lisää Kekkilän synnystä

Kotipuutarha-lehti 1. numeroKotipuutarha-lehti sai alkunsa

Kotipuutarha-lehden ensimmäinen numero ilmestyi tammikuussa 1930. Perustaja ja toimittaja oli Kekkilän perustja Mikko Jortikka, jonka missio oli jakaa tietoa kotipuutarhureille.

Kekkilän nostalgia mainos

Puutarhatuotteiden historia

Alunperin Kekkilän perustaja Mikko Jortikka kehitti tuotteita vain omiin tarkoituksiinsa, mutta ennen pitkää muiden viljelijöiden toiveesta, hän laajensi toimintaansa.

Lue lisää

Luotettu kumppani ammattiviljelyyn

1960- ja 1970-luvuilla suomalaisten elintaso nousi ja myös kulutustottumukset muuttuivat. Hyötykasveja ei enää kasvatettu samoissa määrin itse ja hedelmiä ja vihanneksia sai kaupasta. Kauppoihin vihannekset ja hedelmät tulivat ammattiviljelijöiltä ja kasvihuoneviljely otti ison harppauksen 1960-luvulla.

Kekkilä osti 1988 Satoturve Oy:n ja laajensi ammattiviljelyn kasvualustoihin ja vientimarkkinoille. Ammattiviljelijät ovat jo vuosisadan ajan kääntyneet puoleemme, kun he ovat kaivanneet luotettavaa kumppania elinkeinonsa varmistamiseen.

Kekkilän edelläkävijyys näkyy myös vahvassa brändissä ja tunnistettavassa mainonnassa

Näsin puistosilta Tampere Kekkilä Viherrakentaminen

Kaupunkiympäristöjen kasvualusta

1980-luvulle tultaessa huomattiin, että isoihin rakennuskohteisiin tarvittiin laadukasta multaa. Kekkilä tarttui haasteeseen ja toi markkinoille ensimmäisenä tuotteistetut, tasalaatuiset kasvualustat.

Asiantuntijuus ja vuosikymmenten kokemus laadukkaiden viherrakentamisen kasvualustojen valmistuksesta mahdollistaa nyt kiertotalouden raaka-aineiden täysimittaisen käytön. Esimerkiksi kompostia on käytetty alusta asti. Vihreiden, toimivien kaupunkiympäristöjen mahdollistaminen yhdessä kumppanien kanssa on entistäkin tärkeämpää.

Kekkilän kartano ikoniKekkilän historiikki

Kekkilän historiasta julkaistiin 2014 kattava katsaus kirjan muodossa. Se esittelee hyvin puutarhakulttuurin historiaa sekä kuvaa Mikko Jortikan visiota.

Tutustu historiikkiin

Euroopan johtavaksi ammattiviljely- ja harrastajapuutarha-alan toimijaksi

2000-luvulla Kekkilä on laajentunut yritysostoin. Vuosituhannen alussa ruotsalainen Hasselfors Garden ja Kekkilä yhdistivät voimansa kotipuutarha-alalla ja 2019 hollantilaisen BVB Substrates B.V.:n ja Kekkilä Oy:n osakkeet yhdistettiin uudeksi yhtiöksi. Uudesta yhtiöstä tuli Kekkilä-BVB Oy, joka on Euroopan johtava ja monipuolisin ammattiviljely- ja harrastajapuutarha-alan toimija.

Tutustu Kekkilä-BVB:hen

Etsi

Loppuvuoden tilaukset

Tee tämän vuoden verkkokauppa ja tukkutilaukset viimeistään 11.12., jolloin toimitukset ehtivät ennen joulun pyhiä.

Asiakaspalvelu

Kuluttajatuotteiden ja Viherrakentamisen asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 7-15. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@kekkila.fi