Hyppää sisältöön

Upea piha minimivaivalla: Kekkilän 3 vinkkiä takaavat puutarhan kukoistuksen koko kesäksi

Haluatko upean kesäpihan, muttet halua viettää koko kesää sormet multaisina? Ei hätää! On kyseessä sitten mökkipiha tai kotipuutarha, näitä Kekkilän vinkkejä noudattamalla laiskempikin puutarhuri saa pihansa kukoistamaan.

Haluatko upean kesäpihan, muttet halua viettää koko kesää sormet multaisina? Ei hätää! On kyseessä sitten mökkipiha tai kotipuutarha, näitä Kekkilän vinkkejä noudattamalla laiskempikin puutarhuri saa pihansa kukoistamaan.

1. Huolehdi pihan maaperä ja multa kuntoon

Ravinnerikas maaperä ja multa ovat avain pihan kuin pihan kukoistukseen. Pihan pohjatyöt kannattaa tehdä tässä järjestyksessä: kalkitseminen, lannoitus ja uuden mullan lisääminen. Pihan kalkitseminen saattaa varsinkin aloittelevan puutarhurin mielestä kuulostaa ylilyönniltä, mutta se kannattaa! Kalkki muun muassa vähentää maaperän happamuutta sekä parantaa lannoitteiden tehoa. Kalkki levitetään nurmikolle ja kukkapenkkeihin 2–4 viikkoa ennen lannoittamista, jotta se ehtii kunnolla imeytyä. Kekkilä Rakeinen kalkki (suositushinta 10 kg 9 €, 20 kg 15–20 €) on runsaasti magnesiumia sisältävää luonnollista kalkkikiveä. Rakeistettu kalkki on helppo levittää tasaisesti ja se vaikuttaa maaperässä pitkään.

Kevätlannoitus saattaa olla tärkein yksittäinen puuha, jonka pihansa eteen voi tehdä. Suurin osa kaikesta puutarhan kasvusta tapahtuu juhannukseen mennessä, joten keväinen ravinneboostaus tulee todellakin tarpeeseen. Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ (suositushinta 5 L 13 €, 10 L 15–17 €, ja 20 L 25–30 €) on tehokas yleislannoite, jonka nopeasti vaikuttavat ravinteet käynnistävät kasvien kasvun, ja hitaasti vapautuvat luonnonravinteet antavat kasvuvoimaa koko kesän ajaksi. Lannoitus kannattaa tehdä ennen sadetta, jolloin lannoite pääsee valumaan veden mukana kasvien juurille saakka ja sen vaikutus alkaa heti.

Hyvinvoiva maaperä tukee kasvien kasvua, mutta uuden istuttaminen vaatii myös reilusti laadukasta yleismultaa. Hyvässä mullassa kasvien juurtuminen käynnistyy joutuisasti. Kekkilä Puutarhamulta (suositushinta 40 ja 50 L 4–5 €) sopii kaikkien pihan kasvien ja kukkien istuttamiseen kuin nurmikon perustamiseenkin. Etenkään istutusvaiheessa mullan määrän kanssa ei kannata nuukailla. Lisäksi uutta multaa tai kompostia voi huoletta lisätä kaikkiin kukkapenkkeihin ja istutusalueille korvaamaan talven jälkeen painunutta maata.

2. Yhdistele kukkaloistoon vihreitä lisukkeita

Kukkia ei voi olla liikaa. Trendikkään kukkapenkin voi rakentaa sekoittamalla esimerkiksi daalioita, kylvökukkia ja monivuotisia perennoja. Saat kukkaistutuksiin lisää mielenkiintoisuutta yhdistämällä kukkien joukkoon vihreitä lisukkeita, kuten elefanttiheinää, kirjokuunliljaa tai erilaisia havukasveja. Sirot koristeheinät kuten pronssisara, sininata ja höyhenheinä tuovat ruukkuistutuksiin luonnollista keveyttä ja vaihtelua. Mukavuushaluisen puutarhurin vinkki: koristeheinät ovat myös kestäviä ja näyttävän näköisiä, vaikka kesäkukat loistaisivat lähinnä poissaolollaan.

3. Lannoita. Lannoita. Lannoita.

Kukat ja kasvit, olivat ne sitten penkissä, ruukussa tai vaikkapa amppelissa, kukoistavat paremmin, kun niitä lannoitetaan säännöllisesti. Kekkilä Kastelulannoite (suositushinta 0,8 kg 7–9 € ja 2,5 kg 15–20 €) sopii kaikille kotipuutarhan kasveille ja kukille ja sitä on helppo lisätä kastelukannuun. Lannoitteessa on tuttu vaaleanpunainen koostumus.

 

Lisätiedot ja tuotenäytteet:
Norra Communications Oy
Heta Tuppurainen
heta.tuppurainen@norracomms.fi
p. 050 562 5677

Kuvat:
https://mediabank.kekkila-bvb.com/l/qNzdkshwZWGr

Lisätiedot Kekkilästä:
Kekkilä Oy
Mari Kaartokallio, Puutarha-asiantuntija
mari.kaartokallio@kekkila.fi
p. 040 684 0978

Kekkilä on osa Kekkilä-BVB:tä, joka on Euroopan isoimpia viheralan yrityksiä ja kasvualustojen valmistajia. Pohjoismaissa Kekkilä-BVB on markkinajohtaja tunnetuilla Kekkilä ja Hasselfors Garden -brändeillään. Keski-Euroopassa tuotteitamme valmistetaan ja markkinoidaan kuluttajille tuotemerkeillä Jardino ja Veenbaas, ammattiviljelijöille BVB Substrates ja Kekkilä Professional –
brändeillä. Kekkilä-BVB:n tuotteet ja palvelut on suunnattu ammattiviljelijöille, kotipuutarhureille, viherrakentajille sekä kuivike- ja kasvuturveasiakkaille. Kekkilä- BVB:n liikevaihto on 250 miljoonaa euroa. Yrityksen palveluksessa on 500 henkilöä Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Alankomaissa, Saksassa ja Espanjassa. Tuotteiden vientimaita on yli 100. Kekkilä-BVB on osa Vapo Groupia.

Julkaistu 18.2.2021

Etsi