Hyppää sisältöön
Katteet ja koristekivet

Lehtipuukate

Kekkilä Lehtipuukate perennoilla

Lehtipuukate on lehtipuusta valmistettu monipuolinen ja luonnonmukainen katemateriaali, joka sopii hyvin muun muassa perennoille, sillä se ei sisällä pihkaa.

Valmistettu lehtipuusta, ei sisällä pihkaa

Sopii mm. perennoille ja kasvimaalle

Vähentää rikkakasveja ja pitää maan kosteana.

Laske katteen määrä
säkki

45 L

Palakoko

5–50 mm

Kekkilä Lehtipuukate perennoilla

Lehtipuukate pitää kasvien lehdet ja sadon puhtaana sateisina kausina, ja estää rikkakasvien kasvua. Katteen voi antaa maatua paikoilleen.

Tuote on puhdasta murskattua ja seulottu lehtipuuta.

Käyttökohteet

Istutusalueiden kattaminen, puiden, pensaiden ja perennojen ympärykset, kasvimaan rivivälien ja käytävien kattaminen, katteeksi istuttamattomille alueille, rikkaruohojen torjunta ja polkujen pinnat

Istutusalueet ja pensasaidat

Kaiva istutusalue kasveille sopivan syvyiseksi. Lisää pohjalle reilusti uutta multaa, ja sekoita se hyvin alkuperäisen maan kanssa. Tiivistä multa hyvin ennen mahdollista maankatekankaan levittämistä. Tee kankaaseen viillot kasvien kohdalle. Kaiva istutuskuopat ja istuta kasvit.

Levitä Kekkilä Lehtipuukatetta tasaisena, 3-7 cm kerroksena multapinnan päälle. Puhtaan, uuden mullan päälle ei tarvita maankatekangasta. Kasvien kasvaessa kate saa maatua lehdistön alle. Mahdollisten monivuotisten rikkakasvien juuret poistetaan maasta ennen katteen levittämistä. Jos niitä on paljon, maankatekankaan käyttö on suositeltavaa.

Perennapenkit

Lehtipuukatteesta voit tehdä leveämmän reunuksen perenna- tai kukkapenkin reunalle. Se tuo kasvit esille ja helpottaa nurmikon hoitoa. Maanpeiteperennoille ei suositella katetta.

Puun ympärykset

Katepinta puun rungon ympärillä läpäisee vettä ja ravinteita selvästi paremmin kuin nurmikko ja lisäksi se suojaa puun runkoa ruohonleikkurin kolhuilta. Levitä Lehtipuukatetta puiden runkojen ympärille.

Käytävät

Kekkilä Lehtipuukate sopii pinnaksi pihan poluille ja kasvimaan käytäville sekä viljelylaatikoiden ja kohopenkkien väleihin. Maatuvan Lehtipuukatteen alle ei suositella katekangasta.

 • Perennat, istutusalue 

  1 säkki / 1 m2 alue 3 cm kerros

 • Kasvimaa

  1 säkki / 3–4 m 25–30 cm leveää käytävää / riviväliä

 • Pensaat, istutusalue 

  1 säkki / 1 m2 alue 3 cm kerros

 • Pensas- ja havuaita tai aidanne

  1 säkki / 1,5 m pensasaitaa 3 cm kerros

 • Yksittäispuu

  2 säkkiä / ø 0,6 m = 1,5 m2 3 cm kerros

 • 1 säkki

  1 m2

Avainlippu

Etsi