Hyppää sisältöön
Katteet ja koristekivet

Männynkuorikate

Kekkilä Viherrakentaminen Männynkuorikate Kekkilä Kuorikate käytössä

Männynkuorikate soveltuu katteeksi massaistutuksiin, maisemointiin tai esimerkiksi taajamametsien kulkuväylille. Se sopii myös erinomaisesti komposteihin seosaineeksi kuoren tasajakoisuuden ansiosta.

Maisemointiin ja kulkuväylille

Soveltuu myös komposteihin seosaineeksi

Istutusalueiden pinnalla estää rikkaruohojen itämisen

Palakoko

20-100 mm

Tilavuuspaino

n. 300 kg/m³

Kekkilä Viherrakentaminen Männynkuorikate Kekkilä Kuorikate käytössä

Kuorikatteen käyttö estää rikkakasvien taimettumista ja kasvua. Katteet soveltuvat maisemointiin ja puistokohteisiin pensaiden alustaksi tai erilliseksi koristepinnaksi. Kuorikate tasaa maan kosteusvaihtelua, vilkastuttaa maan pieneliötoimintaa ja mahdollistaa kasvien juurtumisen koko kasvualustakerrokseen. Kate pitää myös kasvien lehdet ja sadon puhtaana sateisina kausina. Palakoko 20-100mm.

Tarkista tuotteen saatavuus asiakaspalvelusta 020 331 404.

Palakoko ja ominaisuudet vaihtelevat hieman eri asemien välillä ja vuodenajasta riippuen. Tuotetta on saatavilla myös 1000 l suursäkissä.

Kuorikatteen laatuluokituksen mukainen luokka on “Puistokate”, ja se täyttää Viherympäristöliiton vaatimukset.

Kuorikate levitetään maan pinnalle 5–7 cm paksuiseksi kerrokseksi. Katetta laitetaan tätä ohuemmin taimien tyvialueelle; näin se ei estä uusien versojen kasvua tai kerää kosteutta. Suosittelemme käyttämään katteen alla rikkakasvien juurista puhdasta kasvualustaa.

Tuotetta voi käyttää myös kompostoinnissa. Kuori sekoitetaan muun kompostoitavan aineksen joukkoon lisäämään seoksen ilmavuutta ja parantamaan kompostin pieneliötoimintaa.

Etsi