Hyppää sisältöön
Kasvualustat

Nurmikkomulta PLUS

Kekkilä Nurmikkomulta PLUS -tuotekuva

Kekkilä Nurmikkomulta PLUS on erinomainen kasvualusta nurmikoille, joilta vaaditaan erityistä kestävyyttä runsaan käytön tai raskaiden hoitokoneiden takia. Se on levitysvalmis, kalkittu, kompostilannoitettu ja seulottu kasvualusta puistonurmikoille.

Kulutusta kestävälle nurmikolle

Kiviaines tekee kasvualustasta läpäisevän

Soveltuu kunnossapitoluokan R1 nurmikoille ja maisemanurmikoille (VYL suositukset)

pH

5,5 – 6 – 7,5

Johtokyky

15 – 45 – 70 mS/m (perustusvaiheessa arvot voivat olla korkeampia)

Orgaaninen aines

6 – 8 – 10 paino-%

Tilavuuspaino

800–1000 < kg/m³

Kekkilä Nurmikkomulta PLUS -tuotekuva

Tuotteen kivennäisainespitoisuus on Istutusmultaa korkeampi, ja sitä myöden kantavuus parempi. Kasvualusta ja sen pinta säilyvät vettä läpäisevinä kivennäisaineksen ansiosta, varmistaen juurtumisen ja itämisen vaativissakin olosuhteissa. Huomaathan, että irtomulta poikkeaa pakatuista tuotteistamme.

Tarkista tuotteen saatavuus asiakaspalvelusta puh. 020 331 404.

Määrää laskiessa ota huomioon, että tuote tiivistyy perustusvaiheessa noin 20 %.

Kasvualusta tulee käyttää mahdollisimman pian toimituksen jälkeen, sillä ravinteiden määrät muuttuvat varastoinnin aikana. Varastoidessa lyhyitäkin aikoja tulee kasvualusta peittää kastumisen ja rikkaruohottumisen estämiseksi.

Kuivina kausina kasvualustan pinta saattaa lajittua, jolloin se voi näyttää hiekkaiselta. Hyvin peitetty siemen ja jyrätty maan pinta takaavat tasaisemman kosteuden ja paremmat itämisedellytykset.

Mahdolliset rikkakasvit tulee torjua ajoissa leikkaamalla, vaikka itse nurmikko ei vielä leikkausta tarvitsisi. Rikkakasveja ei kannata kitkeä, sillä ne häviävät nurmikosta säännöllisten leikkuiden myötä. Kasvualusta on lannoitettu kompostilla ja ravinteet riittävät ensimmäiselle kasvukaudelle. Hoitolannoitus on hyvä aloittaa toisella kasvukaudella.

Etsi

Kysy puutarha-asiantuntijalta

Mietityttääkö jokin kotipuutarhanhoidossa tai Kekkilän tuotteiden käytössä?

 

Vieraile kysymyspalstalla