Hyppää sisältöön
Kasvualustat

Istutusmulta PLUS

Kekkilä Istutusmulta PLUS -tuotekuva

Kekkilä Istutusmulta PLUS on levitysvalmis kompostilannoitettu, kalkittu ja seulottu yleiskasvualusta. Seoksen orgaaninen aines pidättää hyvin vettä ja ravinteita. Kivennäisaines tuo rakenteeseen kestävyyttä ja läpäisevyyttä. Istutusmulta soveltuu pensaille, puille puisto- ja pihakohteissa, perennaistutuksiin sekä pihanurmikoiden kasvualustaksi. Tuote valmistetaan 100 % kotimaisista raaka-aineista.

Hyvä yleiskasvualusta viherrakentamisen kohteisiin

Pidättää hyvin vettä ja ravinteita

Saatavilla erilaisilla lannoituksilla

pH

5,5 – 6 – 7,5

Johtokyky

10 – 35 – 60 mS/m

Orgaaninen aines

8 – 12 – 14 paino-%

Tilavuuspaino

700 – 1000 < kg/m³

Kekkilä Istutusmulta PLUS -tuotekuva

Seoksen orgaaninen aines pidättää hyvin vettä ja ravinteita. Kivennäisaines tuo rakenteeseen kestävyyttä ja läpäisevyyttä.

Määrää laskiessa ota huomioon että tuote tiivistyy perustusvaiheessa noin 20%.

Käytettävät raaka-aineet ovat multa-asemakohtaisia, joten mullan väri ja tilavuuspaino voivat vaihdella paikallisista raaka-aineista riippuen. Valikoimassa myös kalkittu, mineraalilannoitettu Istutusmulta LAN sekä kalkittu, lannoittamaton Istutusmulta KAL. Tuotetta on saatavilla myös 1000 l suursäkissä.

Tarkista tuotteen saatavuus asiakaspalvelusta puh. 020 331 404.

Yleistä

  • Tuote punnitaan lastausvaiheessa ja toimitetaan irtotavarana siinä tiiviydessä, kuin se lastattaessa on. Istutusmulta tiivistyy perustamisvaiheessa noin 20 %.
  • Kasvualusta on käytettävä, taimet istutettava ja kasvusto perustettava mahdollisimman pian toimituksen jälkeen, sillä varastoinnin aikana ravinnearvot muuttuvat ja multaan saattaa levitä tuulen mukana rikkakasvien siemeniä. Tarvittaessa kasvualusta varastoidaan kuivassa ja varjoisassa paikassa pressun päälle kasattuna ja peiteltynä.
  • Tuote sisältää tuulilevitteisiä rikkakasvinsiemeniä. Poista mahdolliset siemenestä leviävät rikkakasvit istutusalueilta heti niiden ilmaannuttua esimerkiksi haraamalla. Suosittelemme käyttämään kasvualustan pinnalla katetta, jotta rikkakasvien siemenet eivät pääsisi itämään. Nurmikolta rikkakasvit tulee poistaa ajamalla ruohonleikkurilla.

Lue ohjeet istutusalueiden perustamiseen >>

Istutusmulta kuuluu lähes jokaisen multa-asemamme tuotevalikoimaan. Tarkista tuotteen saatavuus asiakaspalvelusta puh. 020 331 404.

Etsi

Kysy puutarha-asiantuntijalta

Mietityttääkö jokin kotipuutarhanhoidossa tai Kekkilän tuotteiden käytössä?

 

Vieraile kysymyspalstalla