Hyppää sisältöön
Kasvualustat

Nurmikon hoitomulta PLUS

Harava levitetyn nurmikonhoitomulta PLus kasvulaustan päällä

Nurmikon hoitomulta PLUS on ihanteellinen tuote nurmikoiden parantamiseksi. Hiekkapitoinen ja ravinteikas multa on tarkoitettu levitettäväksi nurmikoiden pintaan esimerkiksi nurmikon ilmastamisen yhteydessä. Tuote valmistetaan 100 % kotimaisista raaka-aineista.

Elvyttää nurmikon

Tekee nurmikon pinnasta kestävämmän

Edistää pieneliötoimintaa nurmikon pintakerroksessa

pH

6,5 – 7 – 8

Johtokyky

50 – 75 – 100 mS/m

Orgaaninen aines

6 ­– 8 – 10 paino-%

Tilavuuspaino

700– 1000 < kg/m³

Harava levitetyn nurmikonhoitomulta PLus kasvulaustan päällä

Nurmikon hoitomulta parantaa nurmikon kasvuolosuhteita. Se lannoittaa ja parantaa maaperän rakennetta ja pinnasta tulee tasaisempi ja mahdollinen paikkauskylvö onnistuu paremmin. Nurmikon ilmaaminen ja hoitomullan lisäys pintaan edistää juurten ja versojen kasvua. Sen ansiosta nurmikosta tulee kestävämpi ja terveempi. Vanha ja tiivistynyt nurmikko saa uuden ilmeen ja elpyy vaikeammankin talven jälkeen. Hoitomullan sisältämä komposti edistää pieneliötoimintaa nurmikon pintarakenteessa.

Yleistä

  • Kasvualusta punnitaan lastausvaiheessa ja toimitetaan irtotavarana siinä tiiviydessä, kuin se lastattaessa on. Tuote tiivistyy perustamisvaiheessa noin 20 %.
  • Tuote on käytettävä, taimet istutettava ja kasvusto perustettava mahdollisimman pian toimituksen jälkeen, sillä varastoinnin aikana ravinnearvot muuttuvat ja multaan saattaa levitä tuulen mukana rikkakasvien siemeniä. Tarvittaessa kasvualusta varastoidaan kuivassa ja varjoisassa paikassa pressun päälle kasattuna ja peiteltynä.
  • Tuote sisältää tuulilevitteisiä rikkakasvinsiemeniä. Poista mahdolliset siemenestä leviävät rikkakasvit istutusalueilta heti niiden ilmaannuttua esimerkiksi haraamalla. Suosittelemme käyttämään kasvualustan pinnalla katetta, jotta rikkakasvien siemenet eivät pääsisi itämään. Nurmikolta rikkakasvit tulee poistaa ajamalla ruohonleikkurilla.

Tuotteen levitys ja käyttöesimerkit

  • Nurmikon hoitomultaa levitetään noin 20–30 mm paksuinen kerros, joka tarvittaessa haravoidaan syvemmälle nurmikkoon.
  • Hoitomullan levityksen jälkeen tehdään mahdollisia korjauskylvöjä. Paras tulos saadaan, kun nurmikko ilmataan ennen hoitomullan levitystä. Mikäli nurmikon epätasaisuudet ovat suuria on paikkaus hyvä tehdä useampaan otteeseen ja antaa nurmikon kasvaa kertojen välillä.
  • Soveltuu myös nurmikivien saumaukseen
  • Käytetään myös katemultana uusilla ja vanhoilla istutusalueilla, joilla ei käytetä katetta. Mullan voi levittää keväisin maatuvien kasvinosien päälle, jolloin istutusten ilme siistiytyy. Suositellaan käytettäväksi istutusalueilla keväthuollon yhteydessä parantamaan maan rakennetta ja tuomaan ravinteita kasvuun.

Lue ohjeet nurmikon hoitoon >>

Käytettävät raaka-aineet ovat multa-asemakohtaisia, joten kasvualustan väri ja tilavuuspaino voivat vaihdella paikallisista raaka-aineista riippuen.

Tarkista tuotteen saatavuus asiakaspalvelusta puh. 020 331 404.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.