Hyppää sisältöön
Kasvualustat

Nurmikon hoitomulta PLUS

Kekkilä Viherrakentaminen Nurmikon hoitomulta

Nurmikon hoitomulta PLUS on ihanteellinen tuote nurmikoiden parantamiseksi. Hiekkapitoinen ja ravinteikas multa on tarkoitettu levitettäväksi nurmikoiden pintaan esimerkiksi nurmikon ilmastamisen yhteydessä.

Elvyttää nurmikon

Tekee nurmikon pinnasta kestävämmän

Edistää pieneliötoimintaa nurmikon pintakerroksessa

pH

6,5 – 7 – 8

Johtoluku

50 – 75 – 100 mS/m

Orgaaninen aines

6 ­– 8 – 10 paino-%

Tilavuuspaino

700– 1000 < kg/m³

Kekkilä Viherrakentaminen Nurmikon hoitomulta

Nurmikon hoitomulta parantaa nurmikon kasvuolosuhteita. Se lannoittaa ja parantaa maaperän rakennetta ja pinnasta tulee tasaisempi ja mahdollinen paikkauskylvö onnistuu paremmin. Nurmikon ilmaaminen ja hoitomullan lisäys pintaan edistää juurten ja versojen kasvua. Sen ansiosta nurmikosta tulee kestävämpi ja terveempi. Vanha ja tiivistynyt nurmikko saa uuden ilmeen ja elpyy vaikeammankin talven jälkeen. Hoitomullan sisältämä komposti edistää pieneliötoimintaa nurmikon pintarakenteessa.

Tarkista tuotteen saatavuus asiakaspalvelusta 020 331 404.

Nurmikon hoitomultaa levitetään noin 20–30 mm paksuinen kerros, joka tarvittaessa
haravoidaan syvemmälle nurmikkoon. Tuote soveltuu myös katemullaksi uusille ja vanhoille istutusalueille, joilla ei käytetä katetta. Mullan voi levittää keväisin maatuvien kasvinosien päälle, jolloin istutusten ilme siistiytyy.

Hoitomullan levityksen jälkeen tehdään mahdollisia korjauskylvöjä. Paras tulos saadaan jos nurmikko ilmataan ennen hoitomullan levitystä. Mikäli nurmikon epätasaisuudet ovat suuria, on paikkaus hyvä tehdä useampaan otteeseen ja antaa nurmikon kasvaa kertojen välillä.

Nurmikon hoitomulta on käytettävä mahdollisimman pian toimituksen jälkeen, sillä multaan saattaa levitä tuulen mukana rikkakasvien siemeniä.

Tuote punnitaan lastausvaiheessa ja toimitetaan irtotavarana siinä tiiviydessä, kuin se lastattaessa on.

Etsi