Hyppää sisältöön

Kohde-esittely: Viherpojat Oy:n toteuttama rivitalopiha

Kohde-esittelyssä Viherpojat Oy:n toteuttama, Helsingin Pakilassa sijaitseva rivitalopiha. Mitä asioita on hyvä huomioida pienehkön pihan suunnittelussa ja toteutuksessa. Tutustu kohteeseen!

Viihtyisä piha-alue toivottaa tervetulleeksi

Helsingin Pakilassa sijaitsevan uuden rivitalon nurmikot loistavat lokakuussa vihreyttään. 16 asunnon rivitaloyhtiön piha valmistui syyskuun lopulla, muutama päivä ennen kuin ensimmäiset asukkaat muuttivat asuntoihinsa. Pihaa hallitsee neljän talon välissä kauniisti kaarteleva, vaalea kivikäytävä ja sen viereen istutettu tuijarivistö.

– Olen tyytyväinen lopputulokseen. Tuli oikein kiva piha, pintatöistä vastannut puistomestari Tarja Sohlman Viherpojista hymyilee.

– Parasta tässä ovat mielestäni käytävät ja se, että kaikki alueet on selkeästi rajattu. Hiekkakäytävien ja pensasistutusten välissäkin on reunalauta. Myös kasveja on käytetty monipuolisesti. Asuntojen takapihojen viimeistelty ulkonäkö syntyi syvän vihreästä siirtonurmesta sekä pensaiden ja puiden alle levitetystä kauniin ruskeasta kuorikatteesta.

 

Kekkilä kohde-esittely Viherpoja

Kekkilä kumppanina

Kekkilä on Sohlmanille tuttu kumppani monista viherrakennuskohteista.

– Kekkilän kasvualustat toimivat hyvin. Olen ollut niihin tyytyväinen. Myös toimitukset tulevat aina ajallaan. Se on tärkeää, koska pienillä tonteilla ei voi varastoida suuria määriä materiaalia, Sohlman sanoo. Kyläkunnantielle tuli kasvualustoiksi kompostilannoitetut Kekkilän Istutusmulta PLUS ja Nurmikkomulta PLUS. Istutukset viimeisteltiin Kekkilän Männynkuorikatteella. Kasvualustojen kuljetusmatka oli vain kymmenen kilometriä, sillä ne valmistettiin Kekkilän multa-asemalla Helsinki-Vantaan lentokentän eteläpäässä. Kuorikatteen levitti tällä kertaa alihankkija uudella puhallusmenetelmällä.

– Rivitalojen pihat ovat välillä niin pieniä, että viherrakennustöissä on hankala käyttää koneita. Lapiotyö on puolestaan liian hidasta. Kuorikatteen puhaltaminen toimi hyvin. Käytämme sitä jatkossakin.

Kekkilän kasvualustat toimivat hyvin. Olen ollut niihin tyytyväinen. Myös toimitukset tulevat aina ajallaan. Se on tärkeää, koska pienillä tonteilla ei voi varastoida suuria määriä materiaalia

Pihoja pääkaupunkiseudulle

Vuonna 1992 perustettu Viherpojat Oy rakentaa viherympäristöjä pääkaupunkiseudulla ja laajemminkin Uudellamaalla. 30 henkilöä työllistävän yrityksen toimisto- ja varastotilat sijaitsevat Espoon Juvanmalmilla. Yrityksen asiakkaina ovat taloyhtiöt, rakennusliikkeet ja julkisyhteisöt. Viherpojilla on Rala-sertifi oitu toimintajärjestelmä ja pääurakoitsijastatus.

– Meille tärkeintä on tyytyväinen tilaaja sekä tilatun mukainen, laadukas lopputuote. Paras lopputulos saadaan yhteistyössä kaikkien rakentamisen osapuolten kanssa. Hyvästä kumppanuudesta ja keskinäisestä luottamuksesta kertovat pitkät asiakassuhteemme suurimpien rakennusliikkeiden, kuten Bonavan, kanssa, yrityksen omistaja ja toimitusjohtaja Anssi Koskela kertoo.

– Piharakentamisen raaka-aineita käytämme aina mahdollisuuksien mukaan paikallisia tai kierrätettyjä materiaaleja, ja suosittelemme kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja tilaajalle. Koskela on valittu vuoden hortonomiksi vuonna 2015. Hän on myös Puutarhaliiton hallituksen jäsen ja Ralan arviointilautakunnan jäsen.

VIHERPOJAT OY

Viherpojat Oy on vahva kiinteistöjen piha-alueiden rakentaja pääkaupunkiseudulla. Yritys tarjoaa kaikki viherrakentamisen palvelut niin pienille kuin suurille kiinteistöille. Kekkilä on Viherpoikien vakiokumppani kasvualustoissa.

 

Julkaistu Vehreä-lehdessä 2019. Teksti: Markku Pulkkinen, kuvat Hanna-Kaisa Hämäläinen.

Etsi