Hyppää sisältöön

Maanparannustuotteilla paikalla olevat maa-ainekset hyötykäyttöön

Haluamme tarjota kestäviä ratkaisuja viherrakentamiseen hyödyntämällä olemassa olevia resursseja. Autamme selvittämään paikalla olevien maa-ainesten uudelleenkäyttömahdollisuudet sekä valmistamme tarvittavat maanparannustuotteet kohteeseen.

Kestävää ympäristörakentamista olemassa olevia resursseja hyödyntäen

Reduce, repair, recycle – Nämä vastuullisuusperiaatteet ohjaavat myös meidän toimintaamme. Mutta miten ne soveltuvat käytännössä kasvualustoihin ja viherrakentamiseen?

Parantamalla olemassa olevaa maa-ainesta uusien viheralueiden kasvualustoiksi voidaan säästää sekä materiaali- että kuljetuskustannuksia. On myös ympäristön kannalta hyödyllistä käyttää olemassa olevia resursseja viisasti ja säästeliäästi. Autamme sinua selvittämään, voiko paikan päällä olevia maa-aineksia käyttää uuden viheralueen rakentamiseen sellaisenaan tai yhdessä maanparannustuotteiden kanssa.

Ratkaisumme

  • Paikalla olevien maamassojen kartoitus ja soveltuvuus: Selvitämme paikalla olevien maa-aineisten ominaisuudet ja teetämme tarvittavat laboratorioanalyysit. Autamme myös tulosten tulkinnassa ja luomme toimintasuunnitelman tulosten pohjalta.
  • Rikkakasvipaineen arviointi: Arvioimme alueen rikkakasvipaineen ja sen vaikutukset tuleviin hoitotarpeisiin.
  • Räätälöity maanparannustuote: Tarjoamme kohteeseen suunnitellun maanparannustuotteen, joka sekoitetaan olemassa olevaan maahan. Tuotteen resepti perustuu analyysituloksiin ja kohteeseen tulevien kasvien tarpeisiin. Selvitämme myös paikallisten kierrätysraaka-aineiden saatavuuden ja varmistamme niiden soveltuvuuden käyttökohteessa.
  • Neuvonta ja ohjeistus: Neuvomme tuotteen sekoittamisessa, käsittelyssä ja hoidossa, jotta varmistetaan kestävä ja onnistunut lopputulos.
  • Dokumentit ja todistukset: Tuotamme tarvittavat dokumentit, kuten tuoteselosteen, analyysitodistuksen ja tuotteen elinkaarilaskennan (LCA-menetelmällä), joita voi hyödyntää esimerkiksi suunnitteluraporteissa tai hankesuunnittelun liitteinä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Kekkilään

Saat meiltä apua heti suunnitteluvaiheessa paikalla olevien maa-ainesten soveltuvuuden varmistamisessa. Voit luottaa kokemukseemme, sillä meillä Kekkilässä on vuosikymmenten kokemus paikallisista raaka-aineista valmistettujen kasvualustojen valmistamisessa.

Ota yhteyttä

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.