Hyppää sisältöön

Annikan vinkit ihaniin kesäkukkaistutuksiin

Yhdistelemällä värikkäitä kesäkukkia, syötäviä yrttejä ja vehreyttä saat luotua kauniita istutuksia pihalle. Lue Annikan vinkit kesäkukkaistutuksiin.

Iloa ja rentoutumista puutarhasta

Puutarhanhoito sopii kaikille, eikä onnistuneisiin istutuksiin tarvita kokenutta viherpeukaloa. Puutarha on paikka, joka tuo arkeen iloa ja auttaa rentotutumaan. Kuten bloggaaja Annika Ollila kuvailee, puutarhanhoitoa ei tulisi ottaa liian vakavasti, vaan sen pitäisi ennen kaikkea olla hauskaa, rentouttavaa ja terapeuttista ajanvietettä.

” Kaikki ei aina (tai no, useinkaan) mene heti ensiyrittämällä nappiin, mutta se ei menoa haittaa – tekemällä oppii ja jos jotain menee vikaan, niin aina voi onneksi yrittää uudestaan.”

 

Annikan vinkit kesäkukkaistutuksiin

 

Kesäkukkaistutuksia ruukussa kesäkukkamulta

 

Onnistu kesäkukissa ja yrteissä

Jotta kesäkukat jaksavat kukkia koko kesän, muista istuttaa ne oikeanlaiseen multaan. Aloita laittamalla ruukun pohjalle reilu kerros Ruukkusoraa juurien ilmavoittamiseksi ja täytä ruukut sitten Kesäkukkamullalla. Yrtit sen sijaan viihtyvät parhaiten Yrttimultaan istutettuna. Kuten Annikakin sanoo, omia yrttejä on ihana käyttää ruuanlaitossa.

”Oon jo muutaman kerran ehtinyt käydä napsimassa yrttejä milloin minkäkin leivän päälle tai ruuan joukkoon, enkä tiedä miten se voikin ilahduttaa niin kovasti.”

 

Annikan vinkit kesäkukkaistutuksiin ruukussa

 

Yrttejä viherlaatikossa yrttimulta kekkilä

 

Yhdistele rohkeasti

Yhdistelemällä erilaisia kesäkukkia saat luotua kauniita ja näyttäviä istutuksia sekä ihanaa tunnelmaa pihalle. Myös syötäviä yrttejä ja kesäkukkia voi yhdistellä samoihin ruukkuihin, jolloin makuaistitkin pääsevät nauttimaan istutuksista. Yhdistele siis rohkeasti niin kesäkukkia, yrttejä kuin vehreyttäkin samaan ruukkuun.

”Tiesittekö muuten, että kesäkukkia ja yrttejä voi hyvin istuttaa samaan ruukkuun sulaan sopuun?”

 

kesäkukkaistutus ruukussa kastelu

 

Annikan vinkit kesäkukkaistutuksiin kekkilä

 

Kuka on Annika Ollila?

Annika Ollila on tunnettu suomalainen lifestyle-bloggaaja ja somevaikuttaja. Annika kuvailee itseään ”puutarhanoviisiksi”, joka on kuitenkin todella innostunut puutarhanhoidosta. Suositun blogin lisäksi löydät hänet Instagramista @annikaollila.

 

Lue koko juttu Annikan blogista: https://www.annikaollila.fi/2021/05/kesakeidas-takapihalla/

Kuvat: Annika Ollila

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.