Hyppää sisältöön

Mullan uudet ihmeaineet

Kasvaakseen hyvin, juuristo tarvitsee parhaan mullan, josta ponnistaa. Mullan uudet ihmeaineet sammal, biohiili ja Kekkilä JuurivoimaTM -humusyhdiste parantavat huomattavasti kasvien kasvua ja auttavat kasvien hoitajaa.

Sammal helpottaa kasvien hoitoa

Sammal on täysin luonnollinen, kotimainen raaka-aine, jolla on monia hyviä ominaisuuksia kasvien kannalta. Sammal helpottaa kastelua ja vähentää ylikastelun vaaraa. Sillä on kyky imeä itseensä runsaasti kosteutta, ja multaan sekoitettuna se toimii erinomaisena vesivarastona.

Sammalessa on suuri ilmatila, joka hyödyttää juuriston kasvua. Sammalen lisäksi joukossa on aina hieman karkeaa ainesta, joka tuo multaan entisestään hyvää rakennetta ja ilmatilaa. Se edistää myös kasvien terveyttä. Sillä on antimikrobisia ominaisuuksia, ja se torjuu haitallisten eliöiden ja homeiden kasvua.

Sammalta on lisätty muun muassa Kekkilä Hortensiamultaan, Ruukkuviljelymultaan ja Tomaatti- ja chilimultaan sekä uuteen luonnonmukaiseen Viherkompostimultaan.

Luonnonsammal

Biohiili parantaa mullan ominaisuuksia

Biohiili on kuivatislaamalla mistä tahansa eloperäisestä aineesta valmistettua hiiltä. Kekkilä käyttää tuotteissaan kotimaista puusta valmistettua, testattua ja tutkittua kasvualustoihin suunniteltua kotimaista biohiiltä. Se on  luomutuotantoon hyväksyttyä EBC-sertifioitua kasviperäistä biohiiltä, jonka on valmistettu PEFC-sertifioidusta kotimaisesta puusta. Biohiili parantaa mullan vedenimeytymiskykyä ja vähentää sen kuivumisriskiä. Biohiili tukee maan mikrobien toimintaa sekä varastoi ravinteita ja vapauttaa niitä vähitellen vähentäen lannoituksen tarvetta. Biohiili ei maadu, ja se sitoo hiilen maaperään pysyvästi toimien hiilinieluna 1 kg hiiltä = 3.5 kg hiilidioksidia. CO2 negatiivinen.

Biohiili parantaa maan rakennetta ja siten mikrobien elinmahdollisuuksia. Se luo maan pieneliöille hyvät olosuhteet ja tarjoaa niille ravintoa. Mikrobit eivät sinällään pysty hyödyntämään biohiiltä – vaan hiilen huokoisuuden ansiosta siihen imeytyviä eloperäisiä ravinteita.

Biohiili toimii mullan ”ravinnepankkina” ja estää ravinnehävikkiä.  Se pystyy imemään kokonsa nähden paljon ravinteita. Vapauttaessaan niitä hitaasti kasvien käyttöön, se vähentää lannoittamisen tarvetta. Se parantaa kasvien kasvua, ja siten ilmakehän hiilidioksidin sitoutumista. Biohiileen on sitoutunut sen raaka-aineena käytetyn puun kasvaessa hiiltä – ja sen valmistusmenetelmä kuivatislaus sitoo hiilen pysyvään muotoon maaperässä.

Biohiili tasaa kasteluntarvetta etenkin ruukuissa, laatikoissa ja amppeleissa, sillä se varastoi vettä ja toimii kastelukiteen tavoin. Sitä on lisätty uuteen luonnonmukaiseen Kekkilä Ruukkuviljelymultaan sekä luonnonmukaiseen Viherkompostimultaan.

Kekkilä Ruukkuviljelymulta kesäkukat ja vihannekset istuttaminen

Kekkilä ViherkompostiTM tuo hyödyllisiä mikrobeja kasvualustaan

ViherkompostiTM on kasviperäistä maanparannuskompostia, joka valmistetaan Kekkilän kompostointilaitoksella pihoista haravoiduista lehdistä ym. kasvinosista huolellisesti lämpökompostoimalla. Kompostoitumisen avulla kasviperäinen aines muuttuu humukseksi, joka sisältää runsaasti kasvulle hyödyllisiä maaperän mikrobeita. Maaperän mikrobit vapauttavat ravinteita kasvien käyttöön, parantavat maan mururakennetta ja ylläpitävät sen terveyttä tuottamalla tauteja ehkäiseviä aineita ja hajottamalla haitta-aineita. Mitä aktiivisempi mikrobisto, sitä viljavampi ja terveempi on maa.

Valmistamme itse komposteja omilla laitoksillamme. Kompostointi on tarkkaan valvottua ja luvanvaraista. Kekkilän tuotteista yhä suurempi osa, esimerkiksi Puutarhamulta ja luonnonmukainen Puutarhamulta muhevoitetaan lisäämällä siihen kasvipohjaista maanparannuskompostia, joka valmistetaan lämpökompostointina.

 

viherkompostimulta kekkilä turpeeton multa

Kekkilä JuurivoimaTM -humusyhdiste parantaa tutkitusti kasvien kasvua

Parhaan kasvutuloksen aikaansaamiseksi Kekkilä lisää luonnollisia juuriston aktiivisuuden lisääjiä, humusyhdisteitä, hienoimpiin multaseoksiinsa. Humusyhdisteet ovat täysin luonnonmukaisia, ja niiden toimivuus on osoitettu laajoilla kasvatuskokeilla ja ammattiviljelykäytössä.

Humusyhdisteet ovat täysin luonnonmukaisia aineita, joita multa ja turve luonnostaankin sisältävät. Ne ovat muodostuvat orgaanisesta aineksesta niidenmaatuessa vuosituhansien aikana. Tästä maatuneesta ja aineksesta uutetut humusyhdisteet (Humic acids) parantavat maan fysikaalisia, kemiallisia ja biologisia ominaisuuksia.

Humusyhdisteet parantavat tutkitusti kasvien juurtumista ja ravinteiden ottoa. Pienen taimen kasvu suureksi ja vahvaksi saa voimansa hyvin kehittyvästä juuristosta. Kun juuret voivat hyvin, koko kasvi kukoistaa ja voi hyvin.

Lukuisissa kasvatuskokeissa on näytetty toteen, että humusyhdistelisällä parannetussa mullassa kasvaneilla kasveilla on nopeampi juuriston kehitys, vahvempi juuristo, nopeampi kasvu, enemmän lehtiä, silti tasainen ja tanakka kasvu sekä aikaisempi ja suurempi sato verrokkeihin nähden.

kasvimaan-kesälannoitus

Mullat ruukkuviljelyyn

Yhden kesän kasvaville kasveille, kuten yrtelle, vihanneksilla ja kesäkukille on tärkeää, että multa tulee nopeaa juurtumista ja tasaista veden saantia.

  • Tomaatti- ja chilimulta on erityisesti parveke- ja ruukkuviljelyyn suunniteltu erikoismulta tomaateille.
  • Ruukkuviljelymulta luonnonmukainen on parveke- ja ruukkuviljelyyn suunniteltu erikoismulta, joka sopii kaikkien kasvien kasvattamiseen.
  • Luonnonmukainen Yrttimulta puolestaan on erikoismulta, joka sopii käytettäväksi niin sisällä, parvekkeella kuin ruukkupuutarhassa.
  • Kesäkukkamulta on erikoismulta kukoistaviin kesäkukkaistuksiin. Mullan ilmava rakenne mahdollistaa kasvien nopean juurtumisen ja runsaan kukinnan
  • Luonnonmukainen kasvatussäkki on käytännöllisen muotoinen, istutusvalmis säkki parvekkeelle, pihalle ja kasvihuoneisiin. Se soveltuu hyvin vihanneksille ja yrteille

Mullat taimikasvatukseen

Pienet taimet hyötyvät juurtumista nopeuttavasta Juurivoimasta. Kekkilän pienille taimille soveltuva multa auttaa onnistumaan taimikasvatuksessa.

Mullat eri kasveille ja kasviryhmille

  • Hortensiamulta on laadukas, erityisesti ruukuissa kasvatettaville hortensioille suunniteltu erikoismulta.
  • Havu- ja rodomulta on laadukas erikoismulta hapanta maata suosivien kasvien istuttamiseen
  • Perenna- ja ruusumulta on erikoismulta perennoiden, ruusujen ja muiden ravinteikkaassa maassa viihtyvien kasvien istuttamiseen ja uusien istutusalueiden perustamiseen
  • Puu- ja pensasmulta luo ihanteelliset olosuhteet puiden ja pensaiden juurtumiselle.

Kuinka hoidan hortensiaa kekkilä hortensiamulta

Etsi