Hyppää sisältöön

Kasvata yrttejä ikkunalaudalla

Yrttejä on helppo käyttää ruoanlaitossa, kun ne ovat lähellä. Keittiön valoisa työtaso tai ikkunalauta sopii hyvin yrttien sisällä kasvattamiseen.

Yrttien kasvatus on helppoa

Yrttien on kasvatus on helppo aloittaa kaupan ruukkuyrteillä. Yrtin voi ensin käyttää ruoanlaittoon, mutta on hyvä leikata se niin, että versoihin jää lehtiä. Näin kasvi juurtuu helpommin.

Ruukkuyrtti istutetaan 2–3 kertaa myyntiastiaa suurempaan ruukkuun. Myyntiastia on hyvä irrottaa, vaikkapa saksin leikkaamalla. Taimen juurenniskan tulee olla mullanpinnan tasolla tai hieman mullan pintaa alempana. Useimmat ruukkuyrtit voi myös jakaa hellävaroen, sillä alkuperäisessä ruukussa versoja on usein liiankin tiheässä. Ainakin juuristoa on hyvä avata hieman.

Näin istutat ruukkuyrtit

  1. Täytä ruukku Kekkilä luonnonmukaisella Yrttimullalla ja kaiva kuoppa taimelle.
  2. Istuta taimi. Levitä juuret tasaisesti ja lisää tarvittaessa multaa.
  3. Kastele ruukku varovasti läpikotaisin. Varo liikakastelua; mullan pitää olla kostea, muttei märkä.
  4. Lannoittamiseen sopii Kekkilä Kasviravinteella

 

yrttimulta kekkilä

Kylvä omia yrttejä

Kekkilä luonnonmukainen Yrttimultaa voi käyttää myös yrttien kylvöihin ja erilaisten versojen kasvattamiseen.

Luonnonmukaista Yrttimultaa voi käyttää myös yrttien kylvöihin ja erilaisten versojen kasvattamiseen. Kostuta ja tasoita multa, painele siemenet kevyesti kiinni multaan ja kastele kevyesti. Peitä siemenet ohuella kerroksella multaa, älä kuitenkaan peitä siemeniä, jotka tarvitsevat valoa itääkseen.

 

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.