Hyppää sisältöön

Tee kesäinen kimppu!

Oman pihan perennoista ja luonnonkukista saat koottua ihanan kesäisen kimpun. Hyviä aineksia löytyy helposti, kunhan vain katsoo kasveja hiukan uusin silmin!

Vinkkejä onnistuneen kimpun kokoamiseen

  1. Poimi kukat tuoreeltaan, mieluiten aamulla, jolloin niiden nestejännitys on parhaimmillaan yön jäljiltä. Ota mukaan vesiämpäri yms. että saat kukat heti imemään vettä, näin ne kestävät pidempään.
  2. Valitse muodoltaan erilaisia kukkia, niin isompia, selkeämuotoisempia kuin hentoja ja pienikukkaisia. Esimerkiksi pionit ovat upeita maljakossa, samoin punapäivänkakkarat ja vastaavat isokukkaiset. Myös monet pensaiden oksat sopivat maljakkoon, ja tuovat rakennetta kimpulle.
  3. Älä unohda syötäviä kasveja, monet yrtit ja vaikkapa sipulien kukinnot kannatta poimia silmäniloksi.
  4. Lisää vielä kimppuun muutama kaunis lehti, vaikkapa kuunlilja tai vuorenkilpi. Myös villiviinin versot kestävät hyvin maljakossa, ja sellainen voi valua maljakosta alaspäin.
  5. Leikkaa vielä varret tasaisesti ja sido kimppu joko narulla tai asettele vapaasti kapeasuiseen maljakkoon, tai vaikkapa kannuun jos haluat ilmavamman vaikutelman. Vaihda vettä päivittäin, kunnes on aika tehdä uudenlainen ihana kimppu!

Kesäinen kukkakimppu

Etsi