Hyppää sisältöön
Perennat

Jalokuunliljat

(Funkia)

Hosta

Komeasinikuunlilja Hosta sieboldiana Komeasinikuunlilja Hosta sieboldiana Japaninkuunlilja Hosta lancifolia

Jalokuunliljat ovat lehtiperennoja, jotka ovat monikertaisten risteysten tuloksena syntyneitä erilaisia kuunliljalajikkeita. Jalokuunliljoissa on sekä yksivärisiä että kirjavia lajikkeita, sekä auringossa että varjossa viihtyviä lajikkeita.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

20-80 cm

Värit:

Lila Valkoinen Moniväriset lehdet Vaaleanvihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Komeasinikuunlilja Hosta sieboldiana Komeasinikuunlilja Hosta sieboldiana Japaninkuunlilja Hosta lancifolia

Vihreälehtinen jalokuunlilja ´Sum and Substance´ on suurikokoinen n. 70-80 cm:n korkuiseksi kasvava lajike. Tämä kooltaan valtava kuunlilja viihtyy puolivarjoisalla tai varjoisalla paikalla. Se voi kasvaa jopa 1,5 metrin levyiseksi.´Sum and Substance´ kukkii heinä-elokuussa, violetein suppilomaisin nuokkuvin kukin.

’Stiletto’ on kapealehtinen, vain 20 cm korkea laji. Lehdet ovat valkoreunaiset. Kukat ovat lilat ja avautuvat elokuussa.

’Minuteman’ on 50 cm korkea leveälehtinen lajike, jonka lehden reuna on valkoinen. Kukinto elikuussa on liian sävyinen.

’Wide Brim’ on 45 cm korkea lajike, jonka pyöreähköissä lehdissä on keltainen reunus. Lajike kukkii heinä-elokuussa liiloin kukin.

Jalokuunliljoissa on sekä aurinkoisella, puolivarjoisella että varjoisella kasvupaikalla viihtyviä lajikkeita. Ne kaikki menestyvät tuoreessa, kosteahkossa ja runsasravinteisessa maaperässä. Jalokuunliljat istutetaan Kekkilä Perenna- ja Ruusumulta. Istutusväli vaihtelee lajikkeen mukaan 30-50 cm.

 

 

Jalokuunliljat kalkitaan keväisin Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Syksyisin lannoita Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella. Kuivina kausina kasvustoja kastellaan. Kuihtuneet kukintovarret leikataan pois.

 

Etsi