Sitruunainen raparperi-inkiväärihilloke

Raikas herkku sopii maustamaan puurot ja jugurtit

Kekkilän reseptit: Sitruunainen raparperi-inkivaarihilloke

Sitruunainen raparperi-inkiväärihilloke

Ainekset

  • 1 kg raparperia
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 4 dl hillosokeria
  • 2 rkl inkivääriraastetta

Valmistus

Valmistusaika: 25 minuuttia

  1. Kuori raparperinvarret ja pilko noin 2 cm:n paloiksi.
  2. Pane kattilaan raparperinpalat, sitruunanmehu ja pesty, raastettu sitruunankuori Kuumenna kiehuvaksi ja lisää hillosokeri.
  3. Keitä 10 minuuttia miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen.
  4. Purkita kuumana puhtaisiin purkkeihin.

Nauti

Aamupalalla puuron tai jugurtin kanssa tai paahtoleivällä