Viherkasvien istuttaminen ja mullanvaihto

Niin uudet kuin vanhat viherkasvit saavat mullasta uutta kasvuvoimaa ja tuovat samalla kevään kotiin. Multatilaa tarvitaan, sillä se toimii välivarastona vedelle ja ravinteille. Mullan on hyvä olla myös kuohkeaa ja ilmavaa.
Uusi kasvi kannattaa istuttaa sopivaan multaan ja isompaan ruukkuun mahdollisimman pian, sillä sen taimiruukussa on kasvihuoneolosuhteisiin sopivaa kevyempää seosta.
Juuri ennen kasvukauden alkua tehtävä mullan vaihto palvelee myös vanhoja huonekasveja parhaiten, sillä mullan määrä vähenee juurten kasvun ja mullan tiivistymisen myötä.

Helppo vinkki

Viherkasvien istuttaminen ja mullanvaihto

  • Valitse kasveillesi sopivaa multaa, jolloin ne saavat parhaan alun kasvulleen.

  • Tee uuden ruukun pohjalle salaojitus Ruukkusoralla. Peitä pohjareikä paperinpalalla. Altakasteluruukuissa salaojitusta ei tarvita.

  • Lisää ruukun pohjalle kasville sopivaa multaa. Huomioi kasteluvara, niin että multapinta asettuu hieman ruukun reunaa alemmaksi.

  • Ota kasvi pois vanhasta ruukustaan. Ravistele vanhaa multaa pois ja avaa juuristoa hellävaroen.

  • Asettele kasvi uuteen ruukkuun. Lisää multaa paakun ympärille. Tiivistä multa kevyesti sormin painelemalla. Lisää vielä hiukan multaa.

  • Kastele, niin että multa kastuu kokonaan. Näin multa vielä tiivistyy juurten ympärille ja täyttää pienetkin kolot.

Miten hoidan viherkasveja?

Kukkamullan ja Kestomullan koostumuksen ansiosta viherkasvien istutaminen ja hoitaminen on nyt entistäkin siistimpää ja kastelu helpompaa. Kasteluvesi imeytyy nopeasti multaan, näin on helpompaa kastella reilummin kerrallaan.

Mullan on hyvä antaa kuivahtaa kevyesti kasteluiden välillä, sillä liian märässä mullassa kasvien juuristo ei saa tarvitsemaansa happea.

Kaktus- ja mehikasvimullan koostumus sopii kuivassa viihtyville, harvemmin kasteltaville kasveille.

Viherkasvien lannoittaminen

Kodin viherkasveja lannoitetaan viikoittain kasvukaudella maalis-lokakuussa ja lepokaudella kerran kuukaudessa Kukkaravinteella.

Kaktusten ja mehikasvien ravinnetarve on melko maltillinen, eikä lannoitusta tarvita kuin kerran kuukaudessa, huhtikuusta kesäkuuhun. Ravinteeksi sopii Kukkaravinne.

Anna orkideoille Orkidearavinnetta kasteluveden mukana kasvuvaiheesta riippuen joka toinen tai joka kolmas kastelukerta.

Which country site would you like to visit?