Viimeistele piha koristekivillä

Tyylikäs, riittävän iso, yhtenäinen koristekivipinta ryhdistää ja tuo esille pihan eri elementtejä, esimerkiksi kasvit eivät ryöpsähtele suoraan kiveykselle. Yhdistele kiviä harkiten, soinnuta pihan värimaailmaan ja tyyliin sopivaksi.

Koristekivillä päällystetty polku

Miksi koristekiviä käytetään?

Koristekivet sopivat istutusryhmien alustaksi, puiden ja pensaiden ympärille, rakennusten ja aitojen vierustoille, ruukkujen pinnalle. Kivet keräävät lämpöä, joten talvenarat ja pintajuuriset kasvit hyötyvät auringossa lämpenevästä kivikerroksesta. Kivipinnan alle on hyvä laittaa kivien väriin sopivaa katekangasta.

Kekkilä Koristekivet

Pastelli kvartsiitin toisiinsa sointuvat vaalean vihertävät, punertavat ja kerman sävyt sekä hillitty kiilto korostavat kasvien värejä ja muotoja. Raekoko 8–12 mm.

Valkoisen gabron mukana on häivähdys harmaata ja roosaa. Se on puhdasta valkoista luonnollisempi. Yhdistä esim. havujen ja koristeheinien kanssa. Raekoko 5–12 mm.

Musta diabaasi on kuivana väriltään hyvin tummanharmaata. kiveä. Se sopii esim. hiekkakäytävien pinnaksi sekä pihakiveysten ja rakennusten huolitteluun. Raekoko 8–12 mm.

Punainen graniitti on tuttu, punertava kivilaji. Se sopii hyvin esimerkiksi kivikkopuutarha katteeksi tai betonikivien kanssa yhdistettäväksi. Raekoko 8–12 mm.

Kivipinnan huolto

  • Kivipinnan alle on hyvä laittaa kivien väriin sopivaa katekangasta.
  • Puhdista kivipinta säännöllisesti kasvinjätteistä, mieluiten kuivalla säällä.
  • Kivet ovat luonnonmateriaaleja, ja niiden väreissä ja muodoissa on jonkin verran vaihtelua.

 

Koristekivet ja katteet sopivat istutusalueiden viimeistelyyn. Katepinta korostaa kasvien värejä ja muotoja kauniisti ja helpottaa istutusten hoitoa.

Koristekivi Pastelli kvartsiitti

Kuvassa Koristekivi Pastelli kvartsiitti.

 

Koristekivet sopivat rakennusten seinustojen ja pihan muiden rakenteiden kuten terassien huolitteluun. Yhdistele erilaisia kiviä ja tuo esiin pihan värejä ja muotoja.

Ison ja pienen koristekiven yhdistelmä

Kuvassa Iso koristekivi Harmaa graniitti ja Koristekivi Valkoinen gabro.

 

Koristekivet sopivat laatoitusten ja kiveysten reuna-alueille sekä pihan kulkuväylien pintamateriaaliksi. Kivipinta levitetään tasoitetun ja tiivistetyn murskepinnan päälle.

Valkoisella gabrolla päällystetty polku

Kuvassa Koristekivi Valkoinen gabro

 

Valitse koristekiven väri pihan muiden rakenteiden, esimerkiksi kiveysten mukaan. Näin kokonaisuudesta tulee yhtenäinen.

Punaisella graniitilla päällystetty piha.

Kuvassa Koristekivi Punainen graniitti.