Hyppää sisältöön
Perennat

Alppiasteri

(Alpaster)

Aster alpinus

Alppiasteri Aster alpinus

Alppiasteri on kestävä kivikko- ja ryhmäperenna. Melko hidaskasvuinen alppiasteri kuuluu sukunsa pienimpiin ja parhaiten auringon paahdetta sietäviin lajeihin. Se kukkii kauan kesäkuun puolivälistä heinäkuun loppuun.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20-30 cm

Värit:

Ruusunpunainen Lila Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Alppiasteri Aster alpinus

Alppiasterilla on päivänkakkaramaiset valkoiset, ruusunpunaiset, liilat tai tumman sinivioletit mykerökukat, joiden keskusta on keltainen. Pystyt, haarautumattomat kukkavarret nousevat pienestä lehtiruusukkeesta. Keihäsmäiset lehdet ovat pienet, karheakarvaiset, himmeät ja vastapuikeat.

Kasvutapa on mätästävä ja korkeutta kasvilla on 20-30 cm. Perenna on erittäin kestävä. Se viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla kuivassa tai tuoreessa, kalkitussa, keski- tai runsasravinteisessa ja hiekkapitoisessa kasvualustassa.

Kasvi ei kestä talvimärkyyttä ja taantuu liian savisilla paikoilla. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta, jonka joukkoon voi sekoittaa puhdasta hiekkaa. Istutusväli on 25 cm

 

Kukinnan jatkumisen turvaamiseksi alppiasterin riittävästä ravinteiden saannista on pidettävä huolta. Keväisin kasvusto kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella, jolla tehdään myös heinäkuussa hoitolannoitus.  Kuihtuneiden kukkien leikkaaminen uudistaa kukintaa ja jakaminen keväisin muutaman vuoden välein nuorentaa kasvustoa. Elo-syyskuussa alppiasteri lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

 

Kasvi houkuttelee päiväperhosia.

Etsi