Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Alppipaju

(Alpvide)

Salix helvetica

Alppipaju on matala koristepensas. Sillä on kauniit, hopeanharmaat nukkapintaiset lehdet. Pajulla on harmaanvalkoiset pajunkissat varhain keväällä. Alppipajua kasvatetaan pyöreähkönä pensaana sekä runkoon vartettuna pikkupuuna.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

40-150 cm

Värit:

Valkoinen Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Kasvuvyöhyke:

I-IV, I-III

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Koristepensaana kasvi kasvaa 40-80 cm korkeaksi. Pikkupuut ovat yleensä vartettu 80 cm runkoon, jonka päässä kasvaa tiiviin pyöreä alppipaju. Puu kasvaa kokonaisuudessaan 1-1,5 metriseksi. Sen  lehdet ovat kapeat ja 3-5 cm pitkät. Keväisten pajunkissojen jälkeen kasvi kukkii punertavin kukin. Lehdet puhkeavat samaan aikaan.

Kasvi on hidaskasvuinen pajuksi.  Ne sopivat pieniin istutusryhmiin ja kivikkopuutarhojen kosteimpiin kohtiin. Varttamaton kasvi menestyy vyöhykkeillä I-IV, rungollinen pikkupuu vyöhykkeillä I-III.
Se menestyy aurinkoisella ja puolivarjoisalla kasvupaikalla. Se viihtyy kosteutta pidättävässä, keskiravinteisessa kasvualustassa. Pohjamaan tulee olla läpäisevä. Sopiva multa on Kekkilä Puutarhamulta tai Kekkilä Puu- ja pensasmulta. Istutusväli on pensailla 80 cm, pikkupuilla 100 cm.

Keväisin alppipaju kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan miedosti Kekkilä Kevätlannoite Plussalla. Liiallista lannoitusta tulee välttää, sillä se heikentää väritystä.
Jos rungollisen latvus kasvaa liiaksi ja puun muoto kärsii, voi versoja typistää.

Etsi

Kysy puutarha-asiantuntijalta

Mietityttääkö jokin kotipuutarhanhoidossa tai Kekkilän tuotteiden käytössä?

 

Vieraile kysymyspalstalla