Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Auringonkukka

Helianthus annuus

Auringonkukka Helianthus annuus Auringonkukan Helianthus annuus keltainen kukka

Auringonkukka on suurikukkainen, keltaisen ja punaisen eri sävyissä loistava kesäkukka. Kasvi on ruukku-, kukkapelto- ja siemenhyötykasvi, josta löytyy valikoimaa kookkaista mataliin ja kerrannaiskukkaisiin lajikkeisiin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-300 cm

Värit:

129 136 137

Kukinta-aika:

Keskikesä

Auringonkukka Helianthus annuus Auringonkukan Helianthus annuus keltainen kukka

Auringonkukka on pystykasvuinen. Versot ovat vahvat ja lehdet kookkaat. Lajikkeesta riippuen kasvukorkeus vaihtelee 30cm-3metriin. Matalat lajikkeet haarautuvat hyvin kukinnan edistyessä. Perinteisen keltaisen värin ohella auringonkukkalajikkeista sävyjä löytyy oranssista punaiseen ja valkoiseen.

Siemenet kylvetään maaliskuussa sisälle ruukkuihin Kekkilä Kylvömultaan. Istutetaan avomaalle kesäkuun alussa ravinteikkaaseen Kekkilä Puutarhamultaan. Siement voidaan kylvää myös suoraan avomaalle, jolloin auringonkukka kukkii myöhäiskesällä.

Kasvi nauttii nimensä mukaisesti aurinkoisesta kasvupaikasta. Rehevän kasvun vuoksi kasvualustan tulee pidättää hyvin vettä. Runsasmultainen ja ravinteikas maaperä takaa vahvan ja värikkään kasvun.

Ruukkuistutuksia lannoitetaan Kekkilä Kesälannoitteella ja kastellaan säännöllisesti. Korkeakasvuiset lajikkeet tuetaan tarpeen tullen ja etenkin tuulisilla paikoilla. Muuten ei vaadi erityistä hoitoa.

Hyvä leikkokukka, kuivatettua keskustaa käytetään myös kuivakukkana.

Etsi