Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Flamingokukka (Andrenflamingokukka)

(Flamingoblomma)

Anthurium Andreanum-ryhmä

Flamingonkukka Kekkilä

Andrenflamingokukka on ympäri vuoden kukkiva vehkakasvi. Se tunnetaan tuttavallisemmin myös nimellä flamingokukka. Flamingokukalla on suurikokoiset, herttamaiset lehdet ja pitkulainen, keltainen tai oranssi kukka, jota ympäröi värikäs ja suurikokoinen, herttamainen suojuslehti.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

30-60 cm

Värit:

Punainen Oranssi Keltainen Moniväriset lehdet Tummanvioletit lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Flamingonkukka Kekkilä

Keski- ja Etelä-Amerikasta kotoisin oleva kukka on pystykasvuinen, ruohovartinen vehkakasvi. Kukan lehdet ovat 20-30 cm leveät ja lähes 50 cm pitkät. Herttatyviset lehdet ovat teräväkärkiset ja niiden ruodit ovat pitkät. Puikelokukinto saattaa kasvaa 10-12 cm pituiseksi. Kookas suojuslehti voi olla valkoinen, puhtaan-, purppuran-, ruskean- tai vaaleanpunainen, vihreä tai kirjava. Suojuslehti on verkkosuoninen, useimmiten teräväkärkinen, herttatyvinen ja jäykkä. Kukinto kestää useita kuukausia.

Kasvin kasvineste saattaa aiheuttaa iho-oireita. Viihtyy hajavalossa, suorasta auringonpaisteesta se ei pidä. Kasvi pärjää varjossakin, mutta silloin kukinta heikkenee. Tavallinen huonelämpötila on kukalle sopiva. Talviaikaan sen voi sijoittaa viileämpään, mutta ehdottomasti vedottomaan paikkaan. Kasvi viihtyy hapahkossa, ilmassa kasvualustassa, joten sen istutuksessa käytetään Kekkilä Viherkasvisoraa, Viherkasvimultaa tai  Orkideamultaa. Näistä aineksista voi myös tehdä ilmavan kasvualustasekoituksen. Kasvin multa vaihdetaan joka toinen vuosi, pintamulta vaihdetaan joka kevät.

Se nauttii tasaisesta kosteudesta. Kasvukaudella kastelu saa olla runsastakin, talvella riittää niukempi kastelu. Jos mahdollista, sitä kastellaan kalkittomalla vedellä. Lannoitteeksi sopii Kekkilä Viherkasviravinne, Kasviravinne tai  Kukkaravinne. Myös kasteluveteen sekoitettava Kekkilä Havu- ja rodolannoite käy tälle hapahkossa kasvualustassa viihtyvälle kasville. Kasvi lannoitetaan jokaisella kastelukerralla keväästä syksyyn. Se viihtyy korkeassa ilmankosteudessa, joten huoneilmaa sen ympärillä voi kosteutta sumuttelemalla tai ilmankostuttajalla.

Flamingokukka on leikkokukkana erittäin kestävä.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.