Hyppää sisältöön
Perennat

Harmaakäenkukka

Lychnis coronaria

Harmaakäenkukka Lychnis coronaria

Harmaakäenkukka on ahkerasti kukkiva aurinkoisten paikkojen perenna. Kasvin lehdet ja varret ovat hopeanharmaita ja nukkaisia. Purppuranpunaiset, 2-3 cm kokoiset, kukat avautuvat muutaman kukan ryhmiksi versojen kärkeen.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-80 cm

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Harmaakäenkukka Lychnis coronaria

Perinteinen harmaakäenkukka tuo tehokkaasti väriä perenna- ja kivikkoryhmiin. Kasvin korkeus on 30-80 cm. Varret ovat pystyt ja haaraiset. Hopeanharmaat, tiheänukkaiset lehdet ovat pitkiä ja kapeita. Kasvi on kaksivuotinen, mutta kylväytyy helposti jokakesäiseksi kukkijaksi. Kukkii heinä-elokuussa. Lajikkeissa on myös valkokukkainen lajike.

Vviihtyy aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Se on maaperän suhteen vaatimaton. Se menestyy kuivassa tai tuoreessa, niukka- tai runsasravinteisessa maassa. Kasvupaikka on hyvä olla viettävä, sillä kasvi ei siedä talvimärkyyttä. Kasvualustaksi sopii Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Taimet istutetaan 30 cm välein.

Keväisin kasvustot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan miedosti Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Lannoita syksyisin Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

Kasvi voi lisätä helposti siemenistä. Kylvö voidaan tehdä suoraan kasvupaikalle syksyllä tai varhain keväällä.

Erinomainen perhoskasvi ja hyvä leikkokukka.

Etsi