Hyppää sisältöön
Perennat

Harmaakurjenpolvi

Geranium cinereum 'Ballerina'

Harmaakurjenpolvi Geranium cinereum 'Ballerina', vaaleanpunainen

Kiitollinen kurjenpolvi kukkii pitkään ja sopii perennaryhmän reunuskasviksi tai kivikkoon. Matalan perennan kukat ovat maljamaisia, vaaleanpunaisia ja niissä on hieno tummanvioletti suonitus ja tumma silmä.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

10-15 cm

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Harmaakurjenpolvi Geranium cinereum 'Ballerina', vaaleanpunainen

Kasvi ’Ballerina’ kasvaa 10-15 cm korkeaksi. Kasvutapa on mätäsmäinen. Lehtiruusukkeessa olevat lehdet ovat pehmeät, 5-7-liuskaiset ja harmaavihreät. Se kukkii pienehköin kukin kesäkuusta syyskuulle saakka. Sopivia naapuruskasveja ovat esimerkiksi maksaruohot, ajuruohot, neilikat sekä muut peittokasvit ja matalat havut.

Kasvupaikan suhteen kasvi on vaatimaton. Se viihtyy parhaiten aurinkoisessa tai puolivarjoisessa kasvupaikassa. Maaperä voi olla kuivahko tai tuore. Sen tulee olla hyvin vettä läpäisevä, sillä kasvi ei kestä talvimärkyyttä. Sopiva multa on Kekkilä Puutarhamulta tai Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Mullan joukkoon voi lisätä puhdasta hiekkaa. Istutusväli on 30-40 cm.

Keväisin kasvustot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan miedosti Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.
Leviää suhteellisen hitaasti. Kasvustoa voidaan lisätä jakamalla.

Etsi