Hyppää sisältöön
Perennat

Harmaamalvikki

Lavatera thuringiaca

Harmaamalvikki Lavatera thuringiaca kukka Harmaamalvikki Lavatera thuringiaca

Harmaamalvikki on pysty- ja korkeavartinen, suurilehtinen maatiaisperenna. Kasvilla on karvainen harmahtava lehdistö. Myskimalvamaiset, vaaleanpunaiset kukat ovat kookkaat. Kasvi on runsaskukkainen ja kukkii pitkään.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100-150 cm

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Harmaamalvikki Lavatera thuringiaca kukka Harmaamalvikki Lavatera thuringiaca

Harmaamalvikki kasvaa komeaksi, 150 cm korkeaksi, pensasmaiseksi perennaksi. Se on erittäin kestävä ja talvehtii luotettavasti. Myskimalva sopii perinteisiin pihoihin yksittäisryhmäksi tai taustakasviksi perennaryhmiin. Kasvi on pitkään kutsuttu stokruusuksi tai tokruusuksi samaan sukuun kuuluvan salkoruusun ruotsinkielistä nimeä (stockros) mukaillen.

Lehdet ovat harmaanvihreitä ja karheankarvaisia. Varret ovat jäykät ja tukevat. Kukkien halkaisia on n. 5 cm ja ne kukkivat heinäkuusta syyskuulle.

Viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Se kestää hyvin sadetta ja tuulta. Se on  kasvualustan suhteen vaatimaton ja erittäin talvenkestävä perenna. Parhaiten viihtyy läpäisevässä puutarhamaassa. Sopiva multa istutukseen on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Taimiväli on 35 cm.

Sen kasvusto kalkitaan keväisin Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Lannoita syksyisin Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

Kasvustoa on korkea, mutta tukeva, joten kasvia ei tarvitse yleensä tukea.

Kasvi vaatii viihtyäkseen kasvurauhaa, joten turhaa siirtelyä ja jakamista vältetään. Kasvia on helppo lisätä siemenistä. Se leviää niistä myös itsekseen.

Harmaamalvikki on hyvä leikkokukka

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.