Hyppää sisältöön
Perennat

Isopäivänkakkara

(Jätteprästkrage)

Leucanthemum x suberbum

Isopäivänkakkara Leucanthemum x suberbum

Isopäivänkakkarat ovat luonnonvaraisen päivänkakkaran jalostettuja lajikkeita. Niillä on suuret kukinnot ja runsas, pitkä kukinta. Isopäivänkakkarat sopivat aurinkoiseen perennaryhmään ja luonnonmukaisiin puutarhoihin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

25-100 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Isopäivänkakkara Leucanthemum x suberbum

Isopäivänkakkarat ovat tanakkavartisia ja pystykasvuisia. Korkeus vaihtelee lajikkeesta riippuen 25-100cm. Lehdet ovat tummanvihreät, vastapuikeat ja hieman hammaslaitaiset. Alalehdet ruodillisia, ylälehdet ruodittomia. Kukan terälehdet valkoiset ja keskusta keltainen. Kukkien halkaisija voi olla jopa 10 cm. Kukinta-aika on kesäkuusta elokuulle. Isopäivänkakkaran talvenkestävyys on hyvä.

Isopäivänkakkara on aurinkoisten kasvupaikkojen kasvi. Se viihtyy kuivahkoilla mailla. Paras multa on runsasravinteinen, hiekansekainen Kekkilä Puutarhamulta tai Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Kasvualustan tulee olla läpäisevä, sillä isopäivänkakkara ei siedä talvista märkyyttä. Sopiva istutusväli isopäivänkakkaroille on 35-40 cm.

Keväisin isopäivänkakkarat kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan niukasti Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Reilusta lannoituksesta päivänkakkarat eivät hyödy, vaan kasvusta saattaa tulla honteloa.

Isopäivänkakkaroiden kuihtuneet kukkavarret leikataan pois, sillä se edistää uudelleenkukintaa. Korkeimmat lajikkeet saattava vaatia tukemista

Päivänkakkarajuurakot jaetaan parin vuoden välein.

Erittäin kestävä leikkokukka

Etsi

Asiakaspalvelu

Kuluttajatuotteiden ja Viherrakentamisen asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 7-15. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@kekkila.fi