Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Japaninmarjakuusi

(Japansk idegran)

Taxus cuspidata

Japaninmarjakuusi Taxus cuspidata

Japaninmarjakuusi on leveän kartiomainen ja kauniin värinen havupensas varjoisille paikoille. Japaninmarjakuusi kestää erinomaisesti leikkausta ja menestyy vyöhykkeillä I-V. Se on kestävä ja terve havukasvi.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

400 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Kasvuvyöhyke:

I-V

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Japaninmarjakuusi Taxus cuspidata

Marjakuusi on leveän kartiomainen aina vihanta havupensas, jonka oksat kasvavat laakeina tasoina. Korkeutta kasvaa 2-5 metriä ja leveyttä 4m . Sitä käytetään varjoisten paikkojen havuryhmissä. Erinomaisen leikkauskestävyytensä ansiosta se on hyvä aitakasvi.

Marjakuusi on myrkyllinen. Sen tummanvihreät pehmeät ja litteät neulaset ovat myrkyllisiä, kuten myös punaisten marjojen siemenet. Japaninmarjakuusi menestyy jopa varjoisimmissa paikoissa. Liian valoisassa kasvupaikassa neulaset kellastuvat. Ne viihtyvät synkässäkin varjossa, taimet ruskettuvat herkästi auringossa ja viimassa. Marjakuusilla ei ole Suomessa kasvintuhoojia hirviä ja peuroja lukuun ottamatta.

Viihtyy tuoreessa, runsasravinteisessa ja kalkitussa kasvualustassa. Sopiva multa on Kekkilä Puutarhamulta. Istutusväli on 1-2 metriä.

Kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite Plussalla.

Marjakuusta leikataan kevättalvella. Pensasta voidaan tuuheuttaa typistämällä oksien kärkiä. Marjakuusen voi myös leikata haluamaansa muotoon. Jos kasvupaikka ei ole täysin varjoinen, voi taimet suojata helmi-maaliskuussa kevätahavalta.

.

Erinomainen leikkohavu, sillä marjakuusi kestää pitkään varisematta.

Etsi