Hyppää sisältöön
Perennat

Jättipoimulehti

(Jättedaggkåpa)

Alchemilla mollis

Jättipoimulehti Alchemilla mollis

Jättipoimulehti on reheväkasvuinen perenna, jolla on poimulehtinen, himmeänvihreä, kaunis lehdistö. Viuhkamaiset, pienet vihreänkeltaiset, hunajantuoksuiset kukinnot nousevat harsomaisesti lehdiston ylle.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

30-40 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Jättipoimulehti Alchemilla mollis

Poimulehden kasvutapa on puolipallomainen ja tiivis. Nopea- ja reheväkasvuisena se on hyvä maanpeittokasvi. Se sopii perennaistutuksiin omaksi ryhmäksi tai reunakasviksi. Sopii kauniisti vesiaiheiden ääreen.

Pyöreiden ja poimuisten lehtien reunoista puristuu vesipisaroita, jos ilman kosteus on suuri. Sitä kutsutaankin myös kastehelmeksi. Kasvi on suhteellisen vaatimaton kasvupaikan suhteen. Se sopeutuu aurinkoon ja puolivarjoon ja viihtyy myös kosteikoissa sekä varjossa.  Paahteisilla ja kuivilla paikoilla ei viihdy.

Soveltuu puiden ja pensaiden alle istutettavaksi, mutta nokihärmän vuoksi sitä ei kannata istuttaa lehmusten ja tammien alle. Menestyy useimmilla kasvualustoilla, myös savimaassa. Aurinkoisella kasvupaikalla käytetään hyvin kosteutta pidättävää multaa. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 40 cm.

 

Pitkäikäinen ilman erityistä hoitoa. Lehtien jäänteet poistetaan keväällä ennen uusien lehtien puhkeamista.

Kasvusto kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella melko runsaasti. Hoitolannoitus tehdään heinäkuussa Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella tai Kekkilä luonnonmukaisella Puutarhalannoitteella. Lannoita syksyisin Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, joka parantaa seuraavan vuoden kukintaa ja auttaa talvehtimisessa.

Kasvi sietää hyvin jakamista, joka tehdään keväisin tai syksyisin. Kasvi myös lisääntyy voimakkaasti. Sen leviämistä voi estää poistamalla kukkavarret ennen siementen kypsymistä.

 

Kukinnot ja lehdet ovat käyttökelpoisia kesäisissä kukkakimpuissa.

Etsi