Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Joulubegonia, annansilmä

(Julbegonian)

Begonia x cheimantha

Joulubegonia annansilmä

Joulubegonia eli annansilmä kukkii runsain vaaleanpunaisin tai valkoisin yksinkertaisin kukin. Sen vaaleanvihreät lehdet ovat pyöreähköt tai herttamaiset. Kasvi on helppohoitoinen ruukkukukka ja vanhimpia viljeltyjä begonialajikkeita.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

25-40 cm

Värit:

Ruusunpunainen Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Talvi

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lannoite:

Kasviravinne

Joulubegonia annansilmä

Se on runsashaarainen ja tuuhea mukulabegonia. Se on saanut nimensä joulun alle ajoittuvan kukinnan ja kukkien värin vuoksi. Kasvi on nk. lyhyen päivän kasvi, joka kukkii vasta kun päivän pituus on vähemmän kuin 12 tuntia. Annansilmät kasvatetaan 25-40 cm korkeiksi.

Viihtyy valoisalla kasvupaikalla, mutta ei siedä paahdetta. Annansilmä viihtyy parhaiten 18-24 asteen lämpötilassa. Se kuihduttaa helposti lehtensä ja varistaa nuppuja liian lämpimässä tai pimeässä. Kukinta kestää pidempään viileässä.

Joulubegoniaa kastellaan säännöllisesti haalealla vedellä pitäen kasvualusta tasaisen kosteana, mutta ei liian märkänä. Sopii kasteltavaksi aluslautasen kautta, mutta vesi ei saisi jäädä seisomaan. Joulubegonia nauttii myös kevyesti haalealla vedellä sumuttamisesta.

Joulubegoniaa lannoitetaan kukinnan aikana kerran viikossa kastelun yhteydessä Kekkilä Kasviravinteella.

Huonokuntoiset ja kuihtuneet lehdet ja kukat poistetaan, jotta ne eivät vie kasvilta energiaa.

Joulubegoniaa voi lisätä hyväkuntoisen kasvin varsi- tai lehtipistokkaista lopputalvesta, jotka istutetaan Kekkilä Kylvö- ja taimimultaan ja pidetään kosteana. Taimia latvotaan niiden tuuheutumiseksi ja kasvettuaan ne ruukutetaan Kekkilä Kukkamultaan tai Kekkilä Viherkasvimultaan.

Annansilmä on herkkä kasvupaikan vaihdolle varsinkin kukinnan aikaan, joten ruukun siirtämistä kannattaa välttää, etteivät nuput karise

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.