Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Juurakkovehka Alocasia wentii

Alocasia wentii

Juurakkovehka Juurakkovehka

Alokasioihin eli juurakkovehkoihin lukeutuva Alocasia wentii on näyttävä, suhteellisen kestävä ja helppohoitoinen huonekasvina. Monet muut juurakkovehkat ovat vaateliaampia, mutta Alocasia wentii selviää huonekasvina yllättävän hyvin. Sen olemus on trooppinen, lehdet kookkaat, päältä tummanvihreät.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

60-80 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Juurakkovehka Juurakkovehka

Istuta Alocasia wentii viherkasvisoraan tai vehkakasveille tyypilliseen sekoitukseen, johon voi käyttää Kekkilän Viherkasvisoraa, Viherkasvimultaa ja Orkideamultaa. Kasvin voi myös istuttaa Kukkamultaan. Kasvualustan on hyvä olla kosteutta sitova, mutta ilmava. Valitse kasvupaikaksi valoisa hajavalon paikka. Itä- ja länsi-ikkunan lähellä voi löytyä juurakkovehkoille valo-olosuhteiltaan sopiva kasvupaikka. Suorassa auringonvalossa lehdet voivat saada vioituksia ja kasvi kuivua liiaksi.

Kastele säännöllisesti ja tasaisesti, mutta anna pintamullan kuivahtaa kevyesti. Usein sopiva kasteluväli huonekasvina kasvavalle alokasialle on kastella kasvi kerran tai kaksi viikossa. Kasvualustan on hyvä pysyä sopivan kosteana, mutta ei missään nimessä märkänä. Märässä mullassa juurakko voi kärsiä hapenpuutteesta ja altistua mätänemiselle.

Lannoita säännöllisesti Kekkilä Viherkasviravinteella. Lisää lannoitetta kasteluveteen kerran viikossa kasvukaudella. Vähennä lannoitusta talviajaksi. Talviaikaan voi alokasian kasteluveteen lisätä Kekkilä luonnonmukaista Merilevää. Jos käytät alokasialle pimeänä vuodenaikana lisävaloa, voit lannoittaa kasvia läpi vuoden. Sumuttelu ja suihkuttelu sopii juurakkovehkalle.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.