Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Kalukkipensas

Calycanthus floridus

Kalukkipensas tuo mieleen magnoliat, mutta tämä kukkiva pensas kukkii heinäkuussa tummanpunaisin tai valkoisin tuoksuvin kukin. Pensas on kotoisin Yhdysvalloista, joissa se kasvaa parin kolmen metrin korkuiseksi, mutta meillä kalukkipensas jää huomattavasti matalammaksi. Kuvassa lajike ’Aphrodite’.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100-200 cm

Värit:

Punainen Valkoinen

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-(II)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kalukkipensaalle kannattaa varata suojaisa kasvupaikka, aurinkoisella tai puolivarjoisalla paikalla. Pensas on helppohoitoinen ja kasvualustan suhteen melko vaatimaton. Parhaiten kalukkipensas kuitenkin menestyy ravinteikkaissa, hieman kosteassa ja läpäisevässä maassa. Kalkitse maa ennen istutusta. Istuta kalukkipensas yksittäispensaaksi.

Kalukkipensas ei kaipaa erityistä hoitoa, mutta keväällä pensasta voi lannoittaa Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Elokuussa pensaan juurelle voi myös ripotella talveen valmistautumista varten Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitetta. Pakkaspeite tarjoaa myös suojaa kovempia pakkasia vastaan. Pensas selviää myös ilman suojauksia maan eteläosissa suotuisissa olosuhteissa. Kovien pakkasten aiheuttamat paleltumat ja kuivat verson kärjet voi leikata pois keväällä. Kalukkipensasta voi säännöllisesti kalkita. Sopiva pH 6-7,5.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.