Hyppää sisältöön
Perennat

Kasmirinkurjenpolvi

(Näve 'Kashmir White')

Geranium clarkei 'Kashmir White'

Kasmirinkurjenpolvi

Kasmirinkurjenpolvi on rentokasvuinen, keskikesällä kukkiva ryhmäperenna, joka monista muista kurjenpolvista poiketen menestyy auringon paahteessa. Sen lehdet ovat kapealiuskaiset ja kukinta kestää pitkään.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20-40 cm

Värit:

Ruusunpunainen Lila Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kasmirinkurjenpolvi

Kasmirinkurjenpolvi muodostaa 20-40 cm korkeita patjamaisia kasvustoja. Sen versot ovat rennot ja ohuet. Lehdistö on kaunis ja koristeellisen kapealiuskainen. Kukat ovat halkaisijaltaan 2-3 cm kokoiset. Lajikkeista löytyy valkoisia, vaaleanpunaisia ja violetteja muotoja. Kukissa on tummanvioletti suonitus. ’Kashmir White’ on valkokukkainen lajike. Kasmirinkurjenpolvi sopii istutettavaksi kivikkoperennaryhmiin ja reunuskasviksi.

Viihtyy aurinkoisella ja paahteisellakin kasvupaikalla. Kivikkokasvien tapaan se menestyy ohuessakin multakerroksessa. Parhaiten menestyvät ja talvehtivat istuttuna loivasti viettävään rinteeseen tai kohoavaan kasvualustaan. Mullaksi sopii Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Multaa tulee olla vähintään 10 cm kerros. Istutusväli on 30 cm.

Keväisin kasvustot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Kasvustosta poistetaan kuolleet lehdet.

Elo-syyskuussa kasmirinkurjenpolvet lannoitetaan Kekkilä Syyslannoitte PLUS+ -lannoitteella.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.