Hyppää sisältöön

Perennareseptit: Vehreä ranta

Perennapenkkiin kannattaa valita jokin teema, joka yhdistää jollain tavoin kaikkia kasveja. Tällöin saat perennapenkin näyttämään harmoniselta ja kauniilta. Olemme koonneet avuksesi kuusi erilaista perennapenkkireseptiä. Kasvivalinnat on tehty Suomen sääolosuhteita silmällä pitäen. Sinun tarvitsee vain valita kasvupaikka ja parantaa maa!

Varjoisan rannan kaunokki

Vehreä ranta on perennapenkki, joka vahvan lehvistönsä ansiosta nauttii viileän veden äärellä olosta. Perennapenkin kasvit on valittu tätä teemaa noudatellen. Taimien arkkitehtuuri antaa merkityksen koko ryhmälle.

Komeakuunlilja

Komeasinikuunliljat, Hosta Big Daddy, ovat puolivarjoisen ja varjoisen paikan kestäviä ja kookkaita lehtiperennoja. Lajikkeesta riippuen lehdet ovat kokonaan siniharmaita tai reunoilta keltaisia. Valkoiset kukat nousevat tiiviinä kukintoina lehdistön yläpuolelle. Lue lisää komeakuunliljasta Kekkilän Kasvikirjastosta.

Määrä: 1 kpl
Korkeus: 0.60 m
Leveys: 1.0 m
Kukan väri: Harmahtavan valkoinen
Lehtien väri: Harmahtavan sininen
Kukinta: Alkukesä

 

Sulkajaloangervo

Sulkajaloangervot, Astilbe Simplicifolia-ryhmä, ovat matalakasvuisia perennoja, joilla on siro, tummanvihreä, pitsimäinen lehdistö ja lehdistön yläpuolelle kohoavat, kaartuvat, tähkämäiset kukinnot. Kukat ovat lajikkeesta riippuen vaaleanpunaisia tai hennonvaaleanpunaisia. Lue lisää sulkajaloangervosta Kekkilän Kasvikirjastosta.

Määrä: 1 kpl
Korkeus: 1.2 m
Leveys: 0.75 m
Kukan väri: Kirkas pinkki
Lehtien väri: Pronssi
Kukinta: Keskikesä

 

Varjohiippa

Varjohiippa, Epimedium, on siro maanpeiteperenna. Herttalehtinen kasvi viihtyy nimensä mukaisesti varjoisissa ja puolivarjoisissa kasvupaikoissa, kuten metsäpuutarhoissa, havu- ja rodoryhmien varjostuksessa ja lehtipensaiden ja -puiden alla. Varjohiippa kukkii keväällä ja sen lehdistö on koristeellinen. Lue lisää varjohiipasta Kekkilän Kasvikirjastosta.

Määrä: 4 kpl
Korkeus: 0.20-0.30 m
Leveys: 0.50 m
Kukan väri: Tummanpunaiset, keltaiset tai valkoiset
Lehtien väri: Punertava
Kukinta: Alkukesä

 

Katvio

Katvio, Kirengeshoma palmata, on Japanista kotoisin oleva perennaerikoisuus. Kasvilla on erikoiset, vaahteramaiset lehdet ja nuokkuvat, keltaiset kellokukat. Katvio on komea yksittäiskasvi kukkapenkkiin ja rehevään lehtomaiseen puutarhaan. Lue lisää katviosta Kekkilän Kasvikirjastosta.

Määrä: 3 kpl
Korkeus: 0.60-0.90 m
Leveys: 0.75 m
Kukan väri: Vaaleankeltainen
Lehtien väri: Tumman vihreä
Kukinta: Loppukesä

 

Rotkolemmikki

Rotkolemmikki, Brunnera macrophylla, on helppohoitoinen ja pitkäikäinen maanpeittoperenna puutarhan varjoisille ja puolivarjoisille kasvupaikoille. Se kukkii loistavansinisin, pienin lemmikkimäisin kukin touko-kesäkuussa. Lehdet ovat herttamaiset ja raikkaanvihreät. Lue lisää rotkolemmikistä Kekkilän Kasvikirjastosta.

Määrä: 3 kpl
Korkeus: 0.30-0.50 m
Leveys: 0.40 m
Kukan väri: Sininen
Lehtien väri: Vaaleanvihreä
Kukinta: Kevät

 

Etsi