Hyppää sisältöön
Luonnonkasvit

Kaunokainen

(Tusensköna)

Bellis perennis

Kaunokainen Bellis perennis

Kaunokainen on pitkään kukkiva perenna, jolla on pienet päivänkakkaramaiset valkoiset, vaaleanpunaiset tai tummanpunaiset kukat. Sievä ja monikäyttöinen kaunokainen on nopea leviämään.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

5-15 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kaunokainen Bellis perennis

Matalakasvuista, noin 10-15 cm korkeaa, kaunokaista käytetään perennaistutuksissa, luonnonmukaisissa puutarhoissa nurmen seassa sekä jalostettuja muotoja ruukkukukkana sisällä ja ulkona

Kaunokaisella eli tuhatkaunolla on raikkaan vihreä, ruusukemaisesti kasvava lehdistö. Kukkavarret kohoavat ruusukkeessa lehdistön yläpuolelle. Kukkien keskusta on keltainen ja kapeita terälehtiä on lajikkeesta riippuen kerrannaiseksi kukaksi asti. Kukkivat keväästä syksyyn. Moni lajike kylväytyy itsestään, yksittäinen taimi on lyhytikäinen.

Kaunokainen eli bellis viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisalla kasvupaikalla. Kasvi ei ole kovin tarkka maanlaadusta, mutta viihtyy parhaiten runsasmultaisessa ja –ravinteisessa tuoreessa maassa.

Kukinta kärsii kuivassa, savipitoisessa maassa. Kukkapenkeissä kasvit istutetaan Kekkilä Perenna- ja ruusumultaan, kesäkukkaistutuksissa sopiva multa on Kekkilä Kesäkukkamulta. Bellikset istutetaan 15 -20 cm välein.

Lannoita keväisin Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella ja syksyisin Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, joka parantaa seuraavan vuoden kukintaa ja auttaa talvehtimisessa.

Jakaminen keväisin muutaman vuoden välein nuorentaa kasvustoa.

Keväiseksi sisäruukkukasviksi hankitun kaunokaisen voi maan sulettua istuttaa ulos.

Etsi