Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Keihäsanopinkieli

(Pinnlilja)

Sansevieria cylindrica

Keihäsanopinkieli Sansevieria cylindrica Kekkilä

Keihäsanopinkieli eli anopinkeihäs on helppohoitoinen viherkasvi. Keihäsanopinkielen tummanvihreät lehdet ovat jäykät ja teräväkärkiset sekä erikoiset: nuorena ne muistuttavat tavallisen anopinkielen lehtiä, mutta kasvaessaan ne kaartuvat ja menevät suppuun, muodostaen pyöreitä ja umpinaisia lehtiä.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20-100 cm

Värit:

Vihreät lehdet Vaaleanvihreät lehdet Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Keihäsanopinkieli Sansevieria cylindrica Kekkilä

Luontaisesti keihäsanopinkieli kasvaa ruusukemaisesti, jolloin yhdestä kohtaa lähtee useampia keihäitä. Pistokkaita otettaessa ja kasvia jakaessa lehtiä eli keihäitä voi taitella ja muokata uuteen muotoon. Huonekasvia näkee myymälöissä esimerkiksi letitettynä tai pistokkaat riviin tai yksittäin ruukkuun pistettynä. Kasvia myydään 20-100 cm korkuisina. Lehdissä vaihtelee eri vihreän sävyt vaakaraitoina tummanvihreästä vaaleanvihreään ja harmaanvihreään.

Keihäsanopinkieli viiihtyy muiden anopinkielien tapaan valoisassa paikassa, joten paras kasvupaikka sille on runsas hajavalo. Vaikka suora ja jatkuva auringonpaahde ei sille välttämättä ole täysin optimaalisin, voi sen kuitenkin huoletta sijoittaa myös eteläikkunalle auringonvaloon. Keihäsanopinkieli on sopeutuvainen monenlaiseen olosuhteeseen, joten se pärjää myös melko varjoisassa paikassa, kun kastelu pidetään niukkana.

Kasvi viihtyy tavallisessa huoneenlämmössä, lämpötilan tulisi olla vuoden ympäri vähintään hieman yli 10 astetta. Anopinkielet viihtyvät läpäisevässä, hiekkapitoisessa mullassa, joten anopinkielelle sopii Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimulta tai Kekkilä Viherkasvimulta. Multa vaihdetaan keväällä, kun keihäsanopinkielen ruukku käy ahtaaksi. Ruukku salaojitetaan Kekkilä Ruukkusoralla.

Keihäsanopinkieli pärjää melko vähällä kastelulla. Talven lepokaudella riittää, kun keihänanopinkieltä kastelee noin kerran kuussa. Keväästä kesään kasvia voi kastella joka toinen viikko. Liikakastelua vältetään, jotta kasvi ei ala mätänemään.

Kasvia voi lannoittaa keväästä syksyyn Kekkilä Viherkasviravinteella tai Kekkilä Kasviravinteella noin kerran kuussa. Talvikaudella kasvia ei kannata lannoittaa ollenkaan.

Etsi