Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Keijuangervo

(Praktspirea ’Little Princess’)

Spiraea japonica ’Little Princess’

Keijuangervo Spiraea japonica ’Little Princess’

Matalakasvuinen keijuangervo on suosittu ja monikäyttöinen koristepensas. Tuuhealla pallomaisella pikkupensaalla on runsas vaaleanpunainen kukinta ja sirot, kirkkaanvihreät lehdet.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

60 cm

Värit:

Ruusunpunainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-VI

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Keijuangervo Spiraea japonica ’Little Princess’

Se sopii yksittäis- ja ryhmäpensaaksi, havu- ja perennaryhmiin, kivikkoistutuksiin, reunuksiin ja rinteeseen. Leviää melko hitaasti, mutta se peittää kasvualustan täydellisesti.

Se kasvaa noin 60cm korkeaksi ja leveäksi. Pensas on terve ja kestävä pensas, joka menestyy Pohjois-Suomea myöten, kasvuvyöhykkeillä I-VI. Se kukkii heinäkuusta syksyyn vaaleanpunaisin kukin.

Viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Kukinta pysyy pidempään heleän värisenä, kun pensas istutetaan kevyeen varjoon. Se kasvaa kuivahkossa tai tuoreessa, keskiravinteisessa maassa. Sopiva kasvualusta on Kekkilä Puu- ja pensasmulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Istutetaan 50cm välein.

 

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Kestää hyvin leikkausta kukinnan kärsimättä, sillä se kukkii saman vuoden versoilla. Vaurioituneet oksat poistetaan varhain keväällä. Pensaan voi myös nuorentaa jopa vuosittain alasleikkaamalla sen varhain keväällä.

Etsi