Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Keltajapaninangervo

(Praktspirea )

Spiraea japonica

Keltajapaninangervo Spiraea japonica 'Golden Princess'

Keltajapaninangervo on keltalehtinen, matala koristepensas. Se kukkii vaaleanpunaisesta liilanpunaisin kukin heinäkuussa. Lehtien sävy riippuu paikan aurinkoisuudesta ja vaihtelee kesän aikana. Lajikkeita on useita, kuten ’Golden Princess’, ’Goldmound’, ’Goldflame' ja lamoavakasvuinen 'Walbuma’.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

40-90 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Moniväriset lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-III(IV)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Keltajapaninangervo Spiraea japonica 'Golden Princess'

Angervot ovat japaninangervon lajikkeita. Niiden korkeus vaihtelee lajikkeesta riippuen 40-90 cm. Lehdet ovat puikeat, suippokärkiset ja sahalaitaiset.

Pienet roosat kukat ovat litteissä kukinnoissa. Kukinta kestää heinäkuusta elokuuhun. Pensaat kukkivat saman vuoden versoilla.

Keltalehtiset angervon värittävät istutuksia koko kasvukauden, ja niiden sävy muuttuu pitkin kesää. Mitä aurinkoisempi kasvupaikka on, sitä punaisempia lehdet ovat puhjetessaan ja sitä kauemmin ne pysyvät kullankeltaisina.

Varjossa lehdet vihertyvät pian. Koska sillä on tavallista vähemmän lehtivihreää, ne kasvavat hitaammin ja kaipaavat enemmän valoa kuin täysin vihreät pensaat. Menestyvät kasvuvyöhykkeillä I-III (IV).

Kasvit ovat parhaimmillaan aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla.

Kasvualusta saa olla ravinteikas ja tuore. Sopiva multa on Kekkilä Puu- ja pensasmulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Istutusväli on 50 cm.

Keväisinkasvit kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Kesä-heinäkuun vaihteessa annetaan hoitolannoitus Kekkilä luonnonmukaisella Puutarhalannoitteella.

Koska kukinta tapahtuu saman vuoden versoilla, voidaan pensas leikata sen uudistamiseksi alas keväällä. Leikkaus voidaan tehdä myös harventaen edellisvuonna kukkineita versoja.

Etsi