Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Kiinanhelmipensas

Exochorda racemosa

Kiinanhelmipensaan nuput tuovat mieleen valkoisen helminauhan. Nuput ovat kukinnossa kuin nauhassa. Valkoiset kukat ilahduttavat alkukesällä.

Helmipensaan nuput tuovat mieleen valkoisen helminauhan. Nuput ovat kukinnossa kuin nauhassa. Valkoiset kukat ilahduttavat alkukesällä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

120-250 cm

Värit:

Valkoinen

Kukinta-aika:

Alkukesä, Kevät

Kasvuvyöhyke:

I-II (III)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kiinanhelmipensaan nuput tuovat mieleen valkoisen helminauhan. Nuput ovat kukinnossa kuin nauhassa. Valkoiset kukat ilahduttavat alkukesällä.

Helmipensas menestyy aurinkoisilla ja puolivarjoisilla kasvupaikoilla. Kaunis pensas sietää monenlaista kasvualustaa, mutta parhaiten helmipensas viihtyy kuohkeassa, ravinteikkaassa ja kosteahkossa maassa. Maa voi olla lievästi hapanta tai neutraalia. Hyvä istutusmulta on esimerkiksi Kekkilä Puutarhamulta.

Helmipensas on helppohoitoinen ja kompakti koristepensas. Pensas ei välttämättä kaipaa leikkausta, vaan voi kasvattaa vapaasti kasvavana. Leikkaukset suositellaan tekemään kukinnan jälkeen, sillä helmipensas kukkii toisen vuoden versoilla. Keväisellä leikkauksella voi menettää kukintaa. Kuivat ja kuolleet oksat voi poistaa leikkaamalla milloin vain. Viihtyy lievästi happamassa tai neutraalissa maassa eli kalkitaan korkeintaan maltillisesti muutaman vuoden välein. Lannoitukseksi käy Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ ja elokuussa levitettävä Kekkilä Syyslannoite PLUS+.

Sopii hyvin pienen pihan koristepensaaksi.

Etsi