Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Koristekaali

(Bladkål)

Brassica oleracea var. sabellica

Koristekaali Brassica oleracea var. sabellica

Koristekaalit ovat myöhäiskesän- ja syysistutusten värikäslehtisiä, hyvin kylmänkestäviä yksivuotisia koristekasveja. Koristekaaleilla on tiivis lehtiruusuke ja lehdissä on punaisen-, valkoisen- ja vihreänkirjavia sävyjä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

30 cm

Värit:

Vihreät lehdet Moniväriset lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Koristekaali Brassica oleracea var. sabellica

Koristekaalien lajikevalikoimasta löytyy runsas eri punaisten, valkoisten ja vihreiden sävykirjavuus. Lehdet voivat olla ehytlaitaisia, liuskottuneita tai ripsureunaisia. Koristekaalien korkeus on n. 30 cm. Saatavilla on myös pienempiä kääpiölajikkeita. Kestävät viileää säätä ja jopa pientä pakkasta.

Sopii kesäkukka- ja perennapenkkien loppukesän täydennyskasviksi ja erityisen hyvin syksyisiin ruukkuistutuksiin. Samaan istutukseen sopivat hyvin esimerkiksi harmaan- tai hopeansävyiset ryhmäkasvit, kuten hopealanka tai hopeavillakko.

Viihtyy parhaiten suorassa auringonvalossa, mutta menestyy puolivarjossa. Varjoisessa paikassa väritys laimenee.

Kasvualustaksi sopii ilmava Kekkilä Kesäkukkamulta.  Yksi taimi vaatii noin kymmenen litran ruukun.

Kaunis väritys sekä muoto vaativat valoisan kasvupaikan ja säännöllisen kastelun, pidä ruukkumulta jatkuvasti kosteana, mutta vältä liiallista kastelua, saa kuivahtaa kasteluiden välillä.

Lannoitus tapahtuu kasvukauden aikana Kekkilä Kastelulannoitteella, kasteluveteen sekoitetaan annos lannoitetta noin joka neljännellä kastelukerralla.

Etsi