Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Köynnösvehka ’Philodendron gloriosum’

Philodendron gloriosum

Köynnösvehka Philodendron gloriosum Köynnösvehka Philodendron gloriosum

Harvinainen ja kookaslehtinen köynnösvehkoihin kuuluva Philodendron gloriosum kääntää katseita, vaikka kyse olisikin nuoresta kasviyksilöstä. Smaragdinvihreillä lehdillä on kokoa ja niitä koristaa vaaleiden lehtisuonien kuviointi. Lehdet tuovat mieleen pehmeän sametin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

50-100 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Köynnösvehka Philodendron gloriosum Köynnösvehka Philodendron gloriosum

Philodendron gloriosum on kotoisin Etelä-Amerikan trooppisista metsistä, jossa se kasvaa metsän aluskasvillisuutena köynnöstäen maan pintaa pitkin ja nousee kiipeämään puiden runkoja. Kasvata tätä harvinaista viherkasvia hajavalossa tai valoisassa hajavalossa. Sydämenmuotoiset lehdet kasvavat valossa suuremmiksi.

Istuta vehkakasveille tyypilliseen sekoitukseen, johon laitat Kekkilä Viherkasvisoraa, Kekkilä Orkideamultaa ja Kekkilä Viherkasvimultaa. Ilmava kasvualusta varmistaa, että kasvin juuret saavat tarvitsemansa hapen. Käytä reiällistä ruukkua, jotta varmistut, että ylimääräinen kosteus pääsee valumaan pois kasvin juurilta.

Philodendron gloriosum kasvaa hyvissä olosuhteissakin kohtalaisen hitaasti. Uuden lehden esiin työntymistä voi joutua odottamaan useita viikkoja. Harvinaisesta luonteesta huolimatta tämä erikoisuus menestyy hyvin tavallisessa huoneilmassa. Se onkin suhteellisen mukava ja suoraviivainen kasvattaa.

Kastele tasaisesti, jotta multa pysyy sopivan kosteana. Multa ei saa olla koko ajan märkänä, jotta kasvin juuret eivät vaurioidu ja mätäne. Anna pintamullan kevyesti kuivahtaa kasteluiden välissä. Tarkista kastelun tarve kokeilemalla sormella.

Kastelun yhteydessä voi antaa laimennettua Kekkilä luonnonmukaista Merilevää. Lannoita myös säännöllisesti, erityisesti silloin, kun kasvi tekee uusia lehtiä. Lannoita 1-2 krt kasvukaudella, vähennä lannoitusta talviajaksi. Lannoitukseen sopii esimerkiksi Kekkilä Viherkasviravinteella. Hidas kasvu ja pienet lehdet ovat merkki ravinteiden vähyydestä.

Philodendron gloriosum hyötyy talviaikana kasvivalosta. Voi lisätä tätä köynnösvehkaa maavarresta otetuista pistokkaista.

Etsi