Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Köynnösvehka ’Philodendron tortum’

Philodendron tortum

Köynnösvehka Philodendron tortum Köynnösvehka Philodendron tortum

Köynnösvehka Philodendron tortum eroaa muista köynnösvehkoista persoonallisen näköisillä lehdillä, jotka ovat voimakkaasti liuskoittuneet ja jopa palmujen lehtiä muistuttavat. Vaikka kasvin olemus on herkkä, on tämä erikoisuus kuitenkin verrattain helppo viherkasvi normaaleihin kotiolosuhteisiin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

20-60 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Köynnösvehka Philodendron tortum Köynnösvehka Philodendron tortum

Köynnösvehka Philodendron tortum kasvaa eteläisen Amerikan trooppisissa metsissä, jossa se voi kasvaa maassa, mutta myös epifyyttinä eli päällyskasvina puun rungolla. Se nauttii luontaisissa kasvuoloissaan korkeasta ilmankosteudesta, runsaasta hajavalosta. Philodendron tortum menestyy kuitenkin hyvin myös tavallisessa huoneenlämmössä ja kotiolosuhteissa, kun se saa sopivan kasvualustan ja hoidon. Istuta tämä köynnösvehka ilmavaan, kosteutta sitovaan ja ravinteikkaaseen multaan. Hyvä kombinaatio löytyy esimerkiksi sekoittamalla Kekkilä Viherkasvisorasta, Kekkilä Viherkasvimullasta tai Kukkamullasta ja Kekkilä Orkideamullasta oma multasekoitus.

Philodendron tortum köynnösvehka kannattaa istuttaa reiälliseen ruukkuun, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois kasvin juurilta. On makuasia, haluaako käyttää muovista taimiruukkua ja suojaruukkua vai huokoista punasavisaviruukkua. Ruukkumateriaali vaikuttaa aina kastelutarpeeseen ja kosteuden haihtumiseen, joten kannattaa miettiä sopiva yhdistelmä oman hoitoinnon perusteella.

Philodendron tortum on huonekasvina yleensä noin 30-50 cm korkea, mutta hyvissä olosuhteissa voi kasvaa korkeammaksi.

Kastele köynnösvehkaa tasaisesti, ja anna pintamullan kuivahtaa vain kevyesti kasteluiden välissä. Kastelutarve kannattaa todeta työntämällä sormi multaan muutaman sentin syvyyteen. Multa saa silloin tuntua hieman kosteahkolta, mutta ei märältä.

Sumuttelu ja suihkuttelu sopii tälle köynnösvehkalle. Jos huoneilma talviaikaan on todella kuivaa, voi ilmankostuttimesta olla apua.

Lannoita kasvia 1-2 krt kuukaudessa Kekkilä Viherkasviravinteella. Lannoitusta kannattaa vähentää talveksi. Lisävalo tarjoaa valoisasta hajavalosta pitävälle kasville apua pimeimpinä kuukausina. Mikäli annat tälle köynnösvehkalle lisävaloa, voit lannoittaa maltillisesti myös talviaikana. Kekkilä luonnonmukaista Merilevää voi lisätä kasteluveteen vuoden ympäri. Jos lehdet ja kasvi kasvavat erityisen hitaasti eivätkä lehdet kasva kokoa, voi syynä olla nimenomaan ravinteiden puutetta.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.